I ZVANIČNO - TREĆI ŠEŠIR! Poznato ko su potencijalni protivnici Zvezde u LŠ! Siti može da oduzme crveno-belima NAJLAKŠEG RIVALA
Foto: EPA/Martial Trezzini, FK Crvena Zvezda

KAKO ĆE IZGLEDATI ŽREB

I ZVANIČNO - TREĆI ŠEŠIR! Poznato ko su potencijalni protivnici Zvezde u LŠ! Siti može da oduzme crveno-belima NAJLAKŠEG RIVALA

Fudbal -

Crvena zvezda je u nedelju uveče slavila osvajanje duple krune, ali i dobru vest vezanu za igranje Lige šampiona u narednoj sezoni.

Poraz Viljareala od Raja Valjekana znači da je Real Sosjedad obezbedio četvrto mesto u La Ligi i igranje elitnog ranga evropskog fudbala.

To znači da će Zvezda definitivno biti u trećem šeširu na žrebu za grupnu fazu i da bi trebalo da dobije, barem na papiru, lakše protivnike.

Mnogo toga nije jasno kada je u pitanju konačan izgled šešira, ali isto tako, već sada je poznato dosta stvari, pa navijači crveno-belih mogu da razmišljaju o tome kako bi izgledala najlakša, a kako najteža grupa za njihov tim.

U prvom šeširu biće Mančester siti, Barselona, Napoli, Bajern, PSŽ, Benfika, a preostala dva mesta čekaju pobednika Lige šampiona (Ukoliko Mančester siti pobedi protiv Intera, u prvom šeširu će biti Fejnord kao šampion Holandije. U suprotnom, Inter će biti u prvom, a Fejnord u trećem šeširu) i Lige Evrope (Roma ili Sevilja)

U drugom šeširu naći će se Real Madrid, Mančester junajted, Borusija, Atletiko, Lajpcig, Porto, Arsenal, dok će poslednje mesto pripasti Interu (ako izgubi u finalu LŠ) ili Šahtjoru.

Zvezda
foto: Starsport

Treći šešir za sada sigurno čine Salcburg, Milan, Lacio i Crvena zvezda, pretpostavlja se da će u njemu najverovatnije biti i Dinamo Zagreb, Rendžers i Braga, a za to je potrebno da preko kvalifikacija obezbede igranje grupne faze. Poslednji tim bi mogao da bude Šahtjor ili Fejnord.

U četvrtom šeširu najverovatnije će se naći Real Sosjedad, Seltik, Njukasl, Union Berlin, Lens i još tri ekipe iz kvalifikacija, a prema klupskom koeficijentu, najbolje rangirani timovi koji će igrati za plasman u grupnu fazu su Kopenhagen, Jang Bojs i Galatasaraj.

Na prvi pogled nema dileme, ukoliko se Fejnord nađe u prvom šeširu, biće najpoželjniji rival iz istog, to znači da će mnogi klubovi, među njima i Crvena zvezda navijati za Mančester siti u finalu Lige šampiona.

U drugom šeširu ekipe su prilično izjednačene, a kao potencijalno najbolja opcija izdvaja se Porto, dok bi iz četvrtog šešira valjalo izbeći Njukasl koji je odigrao sjajnu sezonu u Premijer ligi.

Kurir sport

Bonus video:

00:48

SJAJNA ATMOSFERA NA MARAKANI: Sve je spremno za SPEKTAKL, Delije napunile stadion!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track