LŠ: Stara dama odolela šampionu

LŠ: Stara dama odolela šampionu

Fudbal -
Lionel Mesi sa dva pogotka u finišu meča preokrenuo rezultat i doneo pobedu Barseloni protiv Spartaka

Fudbaleri Juventusa osvojili su večeras bod (2:2) na gostovanju aktuelnom šampionu Evrope, londonskom Čelsiju u utakmici prvog kola E grupe Lige šampiona.

Imali su londonski "plavci" u prvih pola sata igru i dva gola prednosti protiv Stare dame, ali im to nije bilo dovoljno da osvoje sva tri boda protiv upornog i hrabrog Juventusa.

Sjajnu partiju pružio je mladi Brazilac Oskar koji je sa dva lepa gola, u 31. i 33. minutu, doneo veliku radost domaćim navijačima na Stamford Bridžu.

Ništa manje atraktivan pogodak nije bio ni onaj kojim je Arturo Vidal u 38. minutu prepolovio zaostatak šampiona Italije.

Veliki bod Juventusu, koji se vratio u LŠ posle tri godine, doneo je rezervista Fabio Kvaljarela koji je u 80. minutu pobegao Džonu Teriju i proturio loptu kroz noge Peteru Čehu.

Reprezentativac Srbije Branislav Ivanović odigrao je svih 90 minuta za domaćina.

"Vanzemaljci" iz Barselone imali su mnogo problema protiv Spartaka u G grupi i jedva su došli do pobede od 3:2 na Nou Kampu, gde je sudio srpski arbitar Milorad Mažić. Junak pobede, naravno, bio je Lionel Mesi.

Barsa je dobro počela i povela golom mladog Kristijana Telja u 14. minutu, ali je prvo Dani Alveš postigao auto-gol u 29, a potom je Romulo u 58. ućutkao domaće navijače i doneo preokret Moskovljanima.

Ipak, kao i mnogo puta do sada, na scenu je stupio Lionel Mesi i sa dva pogotka, u prepoznatljivom stilu, u 72. i 80. minutu trasirao Barselonin put do trijumfa.

Druga utakmica ove grupe odigrana je u Donjecku na Donbas areni, gde je domaći Šahtjor zahvaljujući Henriku Mktarijanu stigao do prvih bodova ove sezone u LŠ.

Veliku pobedu u H grupi zabeležio je rumunski Kluž, koji je u Bragi šokirao istoimenu domaću ekipu i slavio sa 2:0. Dvostruki strelac za Kluž bio je Rafael Bastos.

Vicešampion Engleske Mančester Junajted je u drugoj utakmici ove grupe došao minimalne pobede protiv turskog Galatasaraja.

Pitanje pobednika rešeno je već u sedmom minutu, kada je Majkl Kerik pogodio protivničku mrežu. U 52. minutu Portugalac Nani promašio je penal za domaćina.

Bivši reprezentativac Srbije Nemanja Vidić ponovo je predvodio odbranu Mančestera.

Ekipe Bajerna i Valensije su u F grupi odigrale reprizu finala LŠ iz 2001. godine, a kao i tada, i večeras su slavili Bavarci. Pogotke za ekipu Jupa Hajnkesa postigli su Bastijan Švajnštajger u 31. i Toni Kros u 76. minutu.

Sjajnu partiju u drugom meču ove grupe pružio je beloruski Bate, koji je u gostima iznenadio francuski Lil sa 3:1. Bate je već na poluvremenu imao ogromna tri gola viška i pokazao je da će u nastavku takmičenja biti opasan rival.

GRUPA EČelsi - Juventus 2:2 (2:1)(Oskar 31, 33 - Vidal 38, Kvaljarela 80)Šahtjor - Nordjeland 2:0 (1:0)(Mihtarjan 44, 76)GRUPA FBajern - Valensija 2:1 (1:0)(Švajnštajger 38, Kros 78 - Valdez 90+1)Lil - Bate Borisov 1:3 (0:3)(Kedju 60 - Volodko 6, Rodionov 20, Oleknovič 43)GRUPA GSeltik - Benfika 0:0Barselona - Spartak 3:2 (1:1)(Teljo 14, Mesi 72, 80 - Alveš 29ag, Romulo 59)GRUPA HMančester junajted - Galatasaraj 1:0 (1:0)(Kerik 7)Braga - Kluž 0:2 (0:2)(Rafael Bastos 19, 34)Juče su odigrani mečevi u grupama A, B, C i D. Rezultati: PSŽ - Dinamo Kijev 4:1, Dinamo Zagreb - Porto 0:2, Olimpijakos - Šalke 1:2, Monpelje - Arsenal 1:2, Malaga - Zenit 3:0, Milan - Anderleht 0:0, Real - Mančester Siti 3:2, Borusija Dortmund - Ajaks 1:0.

1. POLUVREME

- Prvi gol drugog dana 1. kola Lige šampiona delo je fudbalera Bate Borisova. Belorusi su sjajnim golom Volodkova u 6. minutu poveli na gostovanju Lilu.- Samo minut kasnije gol je pao i na Old Trafordu. Junajted je poveo protiv Galatasaraja golom Kerika, koji je iskoristio situaciju 1na1 sa golmanom gostiju.- Barseloni je trebalo 14 minuta da probije oklop Spartaka iz Moskve. Strelac za Blaugranu bio je Teljo udarcem sa ivice šesnaesterca.- Kluž je poveo u Bragi posle 19 minuta igre golom Rafaela Bastosa, koji je na najbolji način realizovao brzi kontranapad gostiju.- Bate Borisov se ne šali, golom Rodionova posle 20 minuta vodi sa 2:0 u Lilu. Rodionov je čini se postigao gol posle ofsajda.- Šok na Nou Kampu. Danijel Alveš pogodio je sopstvenu mrežu i tako omogućio Spartaku da izjednači protiv Barselone na 1:1.- Čelsi srećno ali zasluženo stiže do vođstva. Oskar je šutirao ka golu, a Bonući prevario Bufona.- Kakva golčina Oskara! Samo dva minuta Brazilcu je trebalo da dva puta matira Bufona. Sjajnim šutem sa oko 20 metara pod prečku oduševio je sve na Stamford Bridžu.- Poput Oskara i Rafael Bastos je postigao dva gola do sada. Kluž vodi u Bragi sa 2:0.- Kakav meč u Londonu! Juventus se vraća u igru prelepim pogotkom Vidala, koji je sa oko 18 metara po zemlji šutirao u sam levu ugao gola Čeha.- U jednom od zanimljivijih mečeva Bajern je pogotkom Švajnštajgera poveo protiv Valensije.- Rapsodija Bate Borisova u Lilu, Oleknovič postiže pogodak za 3:0.- Poveo je i Šahtjor. Pogotkom Mihtarjana predstavnik Ukrajine poveo je u 44. minutu protiv Nordjelanda. Mihtarjan se gotovo ušetao u gol gostiju posle odlične akcije svog tima.

2. POLUVREME

- Prvi gol u drugom poluvremenu postigla je ekipa od koje se to najmanje očekivalo. Spartak vodi na Nou Kampu sa 2:1 golom Romula u 59. minutu.- Kedju smanjuje prednost Bate Borisova. Prvenac Lila u ovogodišnjoj Ligi šampiona.- Mesi! Barselona stiže do izjednačenja protiv Spartaka 2:2. Strelac prvog gola Teljo je asistirao omalenom Argentincu, koji sa desetak metara ne greši.- Šahtjor će slaviti Mihtarjana večeras. Njegov drugi gol protiv Nordjelanda i vođstvo Ukrajinaca 2:0.- Oglasio se i Bajern. Bavarci dupliraju prednost protiv Valensije pogotkom Krosa u 78. minutu. Kros je sa oko 20 metara pogodio suprotni gornji levi ugao.- Kvaljarela donosi izjednačenje "Staroj Dami" protiv Čelsija. Posle odlične dubinskog pasa, Kvaljarela je poslao loptu kroz noge Čehu za 2:2.- Rusi su "naljutilI" Mesija, a to ne završava dobro. Argentinac postiže svoj drugi pogodak za vođstvo Barselone 3:2. Zanimljivo, Mesi je gol postigao glavom.- Valdez smanjuje prednost Bajerna na 2:1 i donosi malu nadu Valensiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track