NEDELJAMA BIO U KOMI, SMRŠAO ČAK 20 KILOGRAMA: Potresna ispovest golmana PSŽ: Dok sam ležao NEPOKRETAN to mi je bila prva misao!
Foto: Printscreen

otvorio dušu

NEDELJAMA BIO U KOMI, SMRŠAO ČAK 20 KILOGRAMA: Potresna ispovest golmana PSŽ: Dok sam ležao NEPOKRETAN to mi je bila prva misao!

Fudbal -

Golman Pari Sen Žermena Serhio Riko uspešno se oporavlja nakon teške nesreće koju je doživeo u Andaluziji.

Nesrećnom španskom golmanu život je visio o koncu nakon stravičnog pada sa konja. Naime, pre nepuna četiri meseca Riko je pao sa konja, potom zadobio nekoliko udaraca kopitom. Pretrpeo je moždani udar i frakturu vratnog pršljenja. Danima su se lekari borili za njegov život, nekoliko nedelja proveo je u komi i izgubio čak 20 kilograma.

Njegov oporavak ide u dobrom smeru. Pre mesec dana napustio je bolnicu i trenutno je na kućnom lečenju. Iako ga čeka dug put do potpunog oporavka, Riko je uveren da će se ponovo naći među stativama.

U svom prvom intervjuu nakon nesreće otkrio je kako se sada oseća i šta mu je prolazilo kroz glavu dok je ležao nepokretan u bolnici.

"Osećam se dobro. Hvala Bogu, moj oporavak ide prilično dobro, iako mi još uvek treba dosta pomoći. Srećan sam što sam kod kuće sa mojom porodicom, sa suprugom Albom i prijateljima", rekao je španski golman.

Serhio Riko
foto: EPA/ANNA SZILAGYI

Riko je nekoliko nedelja ležao u komi i u bolnici je izgubio čak 20 kilograma.

"Prva misao kada su me probudili iz kome bio je fudbal. Dok sam ležao nepokretan u svojoj bolničkoj sobi, okuržen raznim kablovima i uređajima moja prva misao bila je hoću li ponovo moći da igram fudbal. To sam i pitao lekare, a oni su mi odgovorili da hoću. Na kraju krajeva, to je jedino što sam radio u životu i zato mi je bilo nezamislivo da razmišljam o bilo čemu drugom osim o fudbalu", iskren je bio Riko.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track