Lazar Marković: Želim u Čelsi, ali ne bih na pozajmicu

Lazar Marković: Želim u Čelsi, ali ne bih na pozajmicu

Fudbal -
Napadač Partizana bi rado zaigrao za londonski klub, ali be bi pristao da ode negde na kaljenje

BEOGRAD - Mladi fudbaler Partizana i reprezentativac Srbije Lazar Marković rekao je danas da je prelazak u Čelsi njegova velika želja, ali samo pod uslovom da odmah dobije šansu da zaigra u ekipi aktuelnog prvaka Evrope.

"Zna se da je Čelsi moj omiljeni klub posle Partizana, ali ne dolazi u obzir da potpišem za njih, pa da odem negde na pozajmicu", rekao je Marković posle današnje svečanosti u hotelu Hajat na kojoj je proglašen za najboljeg igrača Jelen Superlige.

Na pitanje da li taj stav važi i kada je u pitanju potpis ugovora, pa pozajmica u Partizan do kraja sezone, Marković je rekao.

"O tome bih razmislio".

On je dodao da je sve što se tiče transfera u inostranstvo u rukama Partizana i njegovog menadžera i da ne bi imao ništa protiv da i dalje nosi crno-beli dres.

"Partizan je moja druga kuća, on mi je sve dao i ja ću na najbolji mogući način da mu vratim. Hvala saigračima i stručnom stabu, jer bez njih ne bi dobio ovu nagradu. Zadovoljan sam jesenjim delom sezone, planiramo da osvojimo šestu titulu, a što se tiče Evrope, možda smo mogli da osvojimo još neki bod, ali, sve u svemu bilo je OK", istakao je Marković.

Engleski mediji tvrde da će Marković biti prvo pojačanje "plavaca" u zimskom prelaznom roku i da će transfer iznositi oko osam miliona funti.

Mladi 18. godišnji napadač karijeru je počeo u Borcu iz Čačka, a od 2006. godine nosi dres Partizana.

Za A reprezentaciju Srbije odigrao je šest utakmica i postigao jedan gol.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track