UEFA NAS NIJE ISKLJUČILA: Srbiji dva meča i 80.000 evra kazne

Rešen slučaj Kruševac

UEFA NAS NIJE ISKLJUČILA: Srbiji dva meča i 80.000 evra kazne

Fudbal -
Kazna igranja mečeva bez publike je povećana sa jedne na dve utakmice

Komisija za žalbe Evropske fudbalske unije, nije usvolija zahtev Disciplinskog ispektora te organizacija Žana Samjuela Lebue, pa će kazne za vinovnike incidenata na utakmici baraža za Evropsko prvenstvo mladih reprezentacija između Srbije i Engleske u Kruševcu ostati ne promenjene.

Sekretar srpskog Saveza Zoran Laković je potvrdio da je našoj zemlji izrečena nova kazna od dva meča bez publike, kao i da je FSS novčano kažnjen 80.000 evra, a uz to:

Mlada reprezentacija Srbije će odigrati dve utakmice u narednom kvalifikacionom ciklusu kod kuće, protiv Kipra i Severne Irske, bez prisustva gledalaca (umesto jedne kako je ranije odlučeno).

Igrač Miloš Ninković je kažnjen sa tri utakmice zabrane igranja (umesto dve kako je ranije odlučeno)

Kondicioni trener Andrija Milutinović je kažnjen sa dve godine zabrane obavljanja posla u fudbalu (umesto jedne plus jedne uslovne kazne).

Leuba je u ponovljenom postupku zatražio da se FSS isključi iz sledećeg ciklusa takmičenja za igrače do 21 godine, novčano kažnjavanje FSS sa 200.000 evra, suspenziju za kondicionog trenera Andreju Milutinovića u narednih pet godina, dok bi Nikola Ninković bio kažnjen sa tri meča neigranja.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković rekao je posle izricanja kazne od Evropske fudbalske unije da je zadovoljan odlukom s obzirom na okolnosti.

"Obzirom na predložene kazne od strane disciplinskog inspektora Leube mogu da izrazim zadovoljstvo donesenim odlukama. Drago mi je da su članovi Komisije za žalbe uvažili naše argumente. Ali, smatram da će našoj mladoj reprezentaciji biti izuzetno teško da odigra dva uvodna meča na putu ka Češkoj bez pomoći navijača", rekao je Laković.

On je dodao da odluka predstavlja i upozorenje, jer se slični ispadi neće više tolerisati.

"Svi mi koji radimo u srpskom fudbalu, kako u Savezu, tako i u klubovima, kao i svi fudbalski radnici i navijači, moraju da shvate da je ovo poslednje upozorenje od strane UEFA i da će eventualni naredni incidenti biti mnogo strože sankcionisani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track