HAOS U PARTIZANU: Novak Nedić vikao na Miloša Vazuru
Foto: Dado Đilas, Dragana Udovičić

Svađa venčanih kumova u Humskoj

HAOS U PARTIZANU: Novak Nedić vikao na Miloša Vazuru

Fudbal -
Generalni sekretar Vlade navodno poručio direktoru crno-belih da „s njim neće više ništa da ima“ i da mu više ne pada na pamet da se meša u rad kluba. Gensek crno-belih odmah se obratio za pomoć nekadašnjem čelniku kluba Žarku Zečeviću

Godinu dana je generalni sekretar Vlade Republike Srbije Novak Nedić bio siva eminencija u Partizanu, ali se pre izvesnog vremena povukao zbog sukoba s generalnim direktorom kluba Milošem Vazurom, kome je inače venčani kum.Prema saznanjima Kurira, političar je svom kumu čak poručio da „s njim više nikad neće ništa da ima“ i da se više ne meša u rad kluba. O razlozima sukoba postoje dve različite verzije: prema jednoj, došlo je do razmimoilaženja u načinu funkcionisanja kluba, dok je prema drugoj problem u relacijama van sporta i to je samo reflektovano na klub iz Humske. Prema ovoj drugoj priči, Vazura je navodno odlučio da se okrene nekadašnjem generalnom sekretaru Žarku Zečeviću, dok je Nedić bio za to da u klub uđe nova, sveža krv.Potvrdili sukobGeneralni sekretar Vlade nije odgovarao na naše pozive, ali je zato direktor Partizana indirektno potvrdio da je do sukoba došlo.- Ma to su gluposti koje ne želim da komentarišem. Novak Nedić jeste moj kum, ali nije u Partizanu i moj privatni život zaista ne treba da se tiče bilo koga. Ukoliko hoćete da pričamo o Nediću, onda ajde da pričamo o Vojislavu, koji je u Radnoj grupi kluba, a to da li sam se posvađao s kumom iz Prizrena ili s Novakom, to ne treba nikoga da interesuje - kaže Vazura.Na konstataciju da iako nije bio član uprave kluba iz Humske, Novak Nedić se i te kako mešao u rad crno-belih, direktor kluba je poručio:- Odgovorno tvrdim da se u politiku kluba nije mešao niko ko nije član kluba. Ni Novak Nedić, ni Žarko Zečević, niti bilo ko treći. To je neistina i to sam već rekao. Čujem da se priča o tome da u Partizanu postoje različite struje, ali ja vam tvrdim da vlada jedinstvo i da ni za milimetar ne odstupamo u razmišljanjima.Iliev i Tomić su okNe postoji nikakav sukob ni sa sportskim direktorom Ivicom Ilievim ni sa trenerom Ivanom Tomićem, štaviše, imamo sjajnu saradnju i ne vidim razlog da je nemamo i ubuduće. Danas počinjemo prolećni deo prvenstva i to je jedino što me zanima. Želimo da osvojimo Kup, ali ujedno i da stvorimo ekipu za narednu sezonu.

Nervoza debi novog trenera na VračaruTOMIĆ: IMAM TREMU ZBOG OFK BEOGRADAPrvi zvanični meč pod vođstvom novog trenera Ivana Tomića fudbaleri Partizana odigraće danas od 14 časova na Vračaru, gde ih očekuje duel protiv ekipe OFK Beograda.Crno-beli su tokom zimske pauze drastično promenili tim i na proleće će šansu pružiti velikom broju mladih igrača. Uoči uvodnih 90 minuta još nije poznato da li će aktuelnog šampiona napustiti Abubakar Umaru, koji ima ponudu iz Kine, ali klub ne želi da ga pusti.- Abubakar je odličan fudbaler i po svemu viđenom voleo bih da ostane s nama, ali sam svestan kakva je situacija u klubu i prihvatiću odluku čelnika Partizana - kaže Ivan Tomić, a zatim dodaje:- Očekuje nas premijerni meč i moram priznati da imam malu tremu i jedva čekam da meč počne. Zadovoljio bih se pobedom 1:0, ali pod uslovom da imamo mnogo šansi, a ne da se spasavamo u poslednjem minutu susreta.

Bodrili košarkašeZAJEDNO NA DERBIJUSukob Novaka Nedića i Miloša Vazure dogodio su u poslednjih mesec dana, budući da su njih dvojica 25. januara zajedno posmatrali košarkaški derbi između Partizana i Crvene zvezde u okviru Jadranske lige. Tom prilikom zdušno su bodrili crno-bele, a biće zanimljivo videti da li će Nedić danas biti na Vračaru i uživo gledati duel tima iz Humske i OFK Beograda, budući da je do sada sve mečeve Partizana posmatrao iz svečane lože, zajedno s funkcionerima kluba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track