(VIDEO) TRIJUMFALNI FINIŠ GODINE: Zvezda u Ivanjici ostvarila 19. uzastopnu pobedu
Foto: Crvenazvezdafk.com

I Javor poklekao pred crveno-belima

(VIDEO) TRIJUMFALNI FINIŠ GODINE: Zvezda u Ivanjici ostvarila 19. uzastopnu pobedu

Fudbal -
Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su u Ivanjici ekipu Javora 3:0 (1:0) u meču 22. kola Superlige Srbije.

Golove za crveno-bele postigli su Vijeira u 5, Plavšić u 56. i Katai u 70. minutu. Crvena zvezda je ostvarila 19. uzastopnu pobedu u domaćem šampionatu. Lidera domaćeg šampionata zbog suspenzije sa klupe nije vodio prvi trener Miodrag Grof Božović.Crvena zvezda je prvi deo sezone završila ubedljivo na prvom mestu na tabeli sa 62 boda. Crveno-beli su dali čak 65 golova, a primili samo 15. Javor je osmi sa 30 bodova. Ovom utakmicom završen je jesenji deo sezone.Crvena zvezda će u narednom, 23. kolu na svom terenu dočekati Mladost. Ova utakmica biće odigrana 20. februara naredne godine.

Maksimović: Odigrali smo pametan mečTrener golmana Crvene zvezde Srđan Maksimović rekao je da je njegova ekipa odigrala pametnu utakmicu protiv Javora."Želeo bih da čestitam igračima na ovom fantastičnom nizu pobeda s kojim su ušli u istoriju. Ova ekipa i treba da uđe u istoriju s obzirom na njihov kvalitet. Što se tiče same utakmice, odigrali smo, pre svega, pametno. U ovakvim uslovima treba odigrati pametno. Zabeležili smo nova tri boda i to je jedino što je bitno", rekao je Maksimović posle utakmice."Zvezda je svaku svoju šansu iskoristila, mi svoje nismo. Imali smo dve-tri zaista dobre šanse, stopostotne, ali nismo dali gol...Pokušali smo sve što smo mogli, igrali smo dobro, sve je funkcionisalo osim završnog pasa", rekao je trener fudbalera Javora Aleksandar Janjić.

Tok utakmice90+2. Kraj utakmice. Crvena zvezda je pobedila 3:090. minut - Utakmica je produžena za dva minuta80. minut - Velika prilika za JavorVelika šansa za Javor, ali Zečević sa oko 15 metara šutira pored gola. Samo minut kasnije nova prilika za domaći tim, a Kahriman šut iz slobodnog udarca70. minut - GOLLLL!!! Zvezda vodi 3:0Novi gol za crveno-bele. Ovog puta u strelce upisao se Katai. Ovo je 13. gol Kataija u domaćem šampionatu

pic.twitter.com/4TAEcclK1X

56. minut - Zvezda vodi 2:0!GOLLLL!!! Zvezda vodi 2:0! Vijeira je izašao sam ispred golmana Javora, koji je zaustavio njegov udarac. Lopta se odbila do Plavšića, koji je lako prosledio u mrežu domaćeg tima

55. minut - Nova prilika za Vijeiru. Katai je poslao dobar centaršut, a Vijeira je šutirao pored gola

53. minut - Vijeira ponovo u šansi, a njegov udarac odlazi visoko preko gola

46. minut - Počelo je drugo poluvreme

Drugo poluvreme

45. minut - Ibanjez je šutirao, a posle tog pokušaja završeno je prvo poluvreme

40. minut - Ponovo se igra između 2 šesnaesterca

34. minut - Posle pokušaja Dražića, lopta je prvi put išla u okvir gola Crvene zvezde, ali nije bilo promene rezultata

27. minut - Docić je pokušao iz daljine, ali je prebacio gol Crvene zvezde

24. minut - Srnić je primio loptu na levoj strani, a posle njegovog šuta ona je pogodila stativu i otišla u gol aut. Zvezda igra sa pola snage!

23. minut - Grujić je pao u kaznenom prostoru posle duela sa Silvom, ali nema penala za Zvezdu

14. minut - Igra se između dva šesnaesterca, Zvezda ima više loptu, ali velikih uzbuđenja nema

6. minut - Dražić je proigrao Docića, ali ovaj u pokušajju levom nogom nije bio precizan

5. minut - GOOOOOOOL 0:1 - Vijeira! Napadač Zvezde se najbolje snašao u kaznenom prostoru iako je bio okružen fudbalerima Javora. Majstorski je kontrolisao loptu i potom zatresao mrežu.

1. minut - Počela je utakmica

15:00 - Ekipe su na terenu

14:35 - Sastavi

Javor (4-2-3-1): Đogatović - Gajić, Kolaković, Miletić, Josović - Đokić, Ađuru - Docić, Gafurov, Eliomar - Dražić;

Crvena zvezda (4-2-3-1): Kahriman – Petković, Jovanović, Luković, Ibanjez – Grujić, Ristić – Katai, Plavšić, Srnić – Vijeira.

14:30 - Policija spremna za meč

U Ivanjici je sve spremno za meč između Javora i Crvene zvezde, koji se igra od 15 časova. Pojačane su mere bezbednosti a policija već od jutros dežura na svim prilazima prema stadionu, zbog očekivanog dolaska većeg broja navijača crveno-belih.Parking prostor za autobuse gostiju obezbeđen je odmah pored stadiona, a navijači će biti sprovedeni do južne tribine pod budnim okom policije. Sva vozila uklonjena su sa parking prostora u ulici Cvetka Zečeviča, pored južne tribine koja je namenjena navijačima Zvezde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track