(VIDEO) ZVEZDA OBORILA REKORD: Crveno-beli pregazili Novi Pazar za 24. pobedu u nizu
Foto: Crvenazvezdafk.com

Božovićev tim u istoriji

(VIDEO) ZVEZDA OBORILA REKORD: Crveno-beli pregazili Novi Pazar za 24. pobedu u nizu

Fudbal -
Fudbaleri Crvene zvezde su u Novom Pazaru u zaostaloj utakmici 26. kola srpske Superlige, pobedili domaći tim sa 4:0 i oborili klupski rekord star 16. godina.

Crvena zvezda je golovima Lukovića, Vierire,Trtovca (autogol) i Le Taleka pobedila i na stadionu pored Jošanice oborila klupski rekord iz 2000. godine, kad je tim predviđen trenerom Slavoljubom Muslinom zabeležio 23 uzastopne pobede.

Crvena zvezda je vodeća na tabeli sa 77 boda i oborila je klupski rekord , koji trenutno iznosi 24 uzastopne pobede u elitnom takmičenju.

Novi Pazar ostaje na 12. mestu sa 27 bodova.

Pred kraj prvog poluvremena Zvezda je stekla ogromnu prednost. Vijeira je u jednom napadu pronašao Srđan Plavšića u šesnaestercu, a on je centrirao, ali je Jasmin Trtovac loše presekao taj pas i poslao loptu u svoju mrežu.Zvezda je u drugom poluvremenu spustila tempo igre, tako da su i igrači Novog Pazara imali nekoliko dobrih prilika, ali je golman gostiju Damir Kahriman bio uspešniji.

Le Talek je u 66. minutu pored asistencije upisao i gol posle asistencije Plavšića.Nakon toga se nije mnogo toga dešavalo, tako da je Zvezda mirno privela meč kraju i upisala svoj rekordni 24. uzastopni trijumf.

TOK UTAKMICE

90+2. minut - Kraj utakmice, Zvezdin tim se upisao u klupsku istoriju, kao ekipa sa najviše pobeda u nizu - 24

87. minut - Dobra akcija Novog Pazara, ali Radivojević nije pogodio

87. minut - Plavšić je pokuišao iz daljine, ali je bio neprecizan

80. minut - Igra se između 2 šesnaesterca

67. minut - GOOOOOOOOL 0:4 - Plavšić je centrirao, a Le Talek lako zatresao mrežu

66. minut - Micevski je u kontri izbio sam pred golmana Zvezde, ali je Kahriman odbranio

66. minut - Katai je pokušao da lobuje Živkovića

65. minut - Lep pokušaj Srnića, ali nedovoljno precizan

60. minut - Rušević je savladao Kahrimana, ali je gol poništen jer je igra ranije prekinuta zbog ofsajda

54. minut - Plavšić je lepoo probio po strani, centrirao, ali je u nastavku akcije Vieira napravio prekršaj

50. minut - Igra se između 2 šesnaesterca

46. minut - Utakmica je nastavljena

Drugo poluvreme

45+2. minut - Kraj prvog poluvremena

43. minut GOOOOOOOL 0:3 - Plavšić je prošao po strani želeo da uposli Srnića, ali je pre napadača Zvezde Trtovac stigao do lopte, koju je poslao u mrežu

42. minut - Katai je pokušao, ali je lopta otišla malo pored stative

38. minut - GOOOOOOOOL 0:2 - Kontra Crvene zvezde Le Talek je prošao video Vieiru, koji je uspeo da stigne do loptze pre golmana Živkovića i postigne 19. gol u sezoni

35 minut - Zvezda je imala dobru priliku, ali Katai nije uspeo da zatrese mrežu, posle čega je dosuđen korner za gostujući tim

28. minut GOOOOOOOL 0:1 - Luković je iskoristio centaršut ibanjeza iz kornera i zatresao mrežu gostiju

27. minut: - Posle prekida Katai je šutirao a lopta odišla u korner

24. minut - Luković je pogrešio, ali je Ubiparip bio nedovoljno spretan, pa je uspeo samo traljavo da šutira

13. minut - Katai je izveo slobodan udarrac iskosa sa leve ivice šesnaesterca, ali nije bilo opasnosti po gol Pazaraca. Uglavnom se igra između 2 kaznena prostora

7. minut - Slobodan udarac za Novi Pazar Trtovac je šutirao, ali bez opasnosti po Zvezdin gol 1. minut - Utakmica je počelaNavijači Novog Pazara ubacili su već na startu utakmice trake od papira na teren. Utakmica je na kraju prekinuta

Prvo poluvreme

Sastavi

NOVI PAZAR: Živković – Vasilić, Trtovac, Savić, Pantelić – Ubiparip, Radivojević, Vidić, Zlatković, Micevski - Osmanagić.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman – Petković, Luković, Edson, Ibanjez – Le Talek, Donald, Srnić, Katai, Plavšić – Vijeira.

Tekstualni prenos

Božović: Bilo bi dobro da teren bude u dobrom stanju

Treneru Božoviću i njegovim pulenima biće ovo prilika da uđu u večnost, iko neće igrati u najjačem sastavu jer je Marko Grujić povređen i nalazi se sa reprezentacijom u Staroj Pazovi, ali neće igrati protiv Poljske u sredu. "Bili bio dobrio kada bismo zabeležili pobedu i ostali generacija sa najviše uzastopnih pobeda u istoriji kluba", razmišlja trener Miodrag Božović.

"Bilo bi dobro da je teren u solidnom stanju, ali kakav bude njima, biće i nama."

Mladi vezista i reprezentativac Srđan Plavšić je optimistra:

"Idemo na novu pobedu. Novi Pazar je čvrsta ekipa koja ne prima mnogo golova.Ipak, spremni smo da na terenu pokažemo koliko vredimo."

Marić: Zvezdi se ne preti Trener fudbalera Novog Pazara Zoran Marić izjavio je da njegova ekipa nije u poziciji da preti Crvenoj zvezdi. Marić je dodao da će tim učiniti sve da u zaostaloj utakmici 26. kola Superlige Srbije prekine seriju pobeda ’crveno-belih’.

"Ne možemo da pretimo, ali imamo pravo na nadu. Obaveza je da na domaćem terenu probamo prekinuti njihov niz, nadam se samo da kiša neće pokvariti teren. Rasterećem sam, imam puno poverenje u moje igrače i sigurno je da ćemo, ako ne pobediti, onda dobro namučiti Crvenu zvezdu", rekao je Marić.

Trener Pazara neće moća da računa na Irfana Vusljanina, koji nije u kombinaciji zbog povišene temperature, dok je iz istog razloga Jovica Vasilić propustio nekoliko treninga.

Vezista Novopazaraca Amer Osmanagić naglasio je da će njegova ekipa, ako želi da dođe do pozitivnog ishoda, morati da iskoristi svaku od malobrojnih grešaka rivala.

"Motiv više je to što nam dolazi najbolji tim u ligi. Posebna je atmosfera, oseća se to u svalčionici, ali i u gradu. To daje neku draž. S druge strane, svaka utakmica nosi tri boda i to je najvažnije. Imaćemo šansu ako budemo koncentrisani, ako odigramo na visokom nivou i iskoristimo njihove greške, kojih prave veoma malo", rekao je Osmanagić.

Ovaj fudbaler je pohvalio napadače Crvene zvezde, ali i dodao da je njihova najveća snaga u jakom kolektivu.

"Njihov ofanzivni trio daje golove i beleži asistencije, ostali se toliko ne ističu brojkama. Nemaju, ipak, velikih zvezda u timu, već prednjači jak kolektiv", ocenio je Osmanagić.

Utakmica između Novog Pazara i Crvene zvezde na programu je od 15.00, a na tribinama se očekuje i prisustvo 500 navijača Crvene zvezde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track