(VIDEO) PETARDA NA MARAKANI: Borac ponizio Zvezdu usred Beograda i izbacio je iz Kupa
Foto: Saša Pavlić

Katastrofa crveno-belih

(VIDEO) PETARDA NA MARAKANI: Borac ponizio Zvezdu usred Beograda i izbacio je iz Kupa

Fudbal -
Fudbaleri Borca kao gosti su deklasirali Crvenu zvezdu u utakmici osmine finala Kupa Srbije - 5:1 (3:0).
1 / 7 Foto: Crvenazvezdafk.com

Trostruki strelac za Čačane bio je Darko Zorić, u 19, 45+1. i 59. minutu, a po jednom su mrežu Damira Kahrimana tresli i Srđan Vujaklija u 35. i Milan Jevtović u 75.

Zbog protesta ga je sudija Milorad Mažić isključio, a on nije hteo da napusti teren, pa je prekid trajao pet minuta

U nastavku je Borac samo "overio" plasman u četvrtfinale Kupa.

"Stvari su se danas odvijale kako Borcu odgovara. Znali smo da moramo da zadržimo Zvezdu na sredini terena. Utisak je da smo lako dali prva dva gola, a onda je sve bilo pod našom kontrolom, pa je ovo normalan rezultat", rekao je trener Borca Milorad Kosanović za TV Arenu sport.

Zvezda je u prvenstvu "vezala" 16 pobeda, a kada se tome doda i Kup imala ih je 17 zaredom. Sada joj je Borac prekinuo tu seriju.

SASTAVI:

CRVENA ZVEZDA: Kahriman - Petković, Luković, Mbođ, Ibanjez - Jovanović, Donald - Ristić (od 75. Matos), Plavšić (od 52. Vieira), Srnić (od 76. Jovović) - Jović.

BORAC: Bajić - Tanasin, Živković, Miletić, Jablan (od 79. Drašković), Jovančić, Mićić, Jevtović, Zorić (od 75. Vukmirović), Knežević, Vujaklija (od 86. Đerić).

Foto: crvenazvezdafk.com
Foto: crvenazvezdafk.com

TOK MEČA:

Kraj - 1:5!

89. minut - Kakva šansa za Borac! Imali su dva na jedan za Kahrimanom, koji je iz tog duela izašao kao pobednik.

81. minut - Šansa za Zvezdu. Jović je šutirao, a Drašković je "izvadio" loptu iz gola.

75. minut - 1:5 - Jevtović! Još jedna fantastična kontra Borca. Knežević - Zorić - Jevtović!

74. minut - Velika šansa za goste! Živković je poslao dugu loptu iz svog kaznenog prostora, Knežević ju je prihvatio i protutnjao levom stranom, došao do Kahrimana, obišao ga, ali onda pogodio spoljnji deo mreže.

72. minut - I Vujaklija (Borac) je dobio žuti karton.

67. minut - Dve ozbiljne pretnje domaćih, ali golman Bajić je odličan.

60. minut - Mažić je isključio Božovića! Najbolji srpski arbitar je tako odreagovao na proteste Zvezdinog trenera. Božović, međutim, nije odmah hteo da napusti "radno mesto". Zato je pauza trajala pet minuta. Na kraju, Grof je napustio teren, dobio je velike ovacije sa tribina, a navijačima je uzvratio visoko podignutom pesnicom.

59. minut - 1:4 - Treći gol Zorića! Samo četiri minuta posle gola Zvezde, Borac se vratio na "plus tri". Vujaklija je izbegao ofsajd zamku, Kahriman mu je izašao u susret, ofanzivac Čačana je ubacio loptu pred gol, gde je usamljen bio Zorić.

56. minut - Delije su sve glasnije, daju podršku svojim ljubimcima.

55. minut - 1:3 - Jović je vratio nadu crveno-belima! Ibanjez je izveo korner sa leve strane, lopta je izbačena iz kaznenog prostora, vratila se Argentincu, koji je ponovo centrirao, a Jović je glavom poslao u mrežu.

52. minut - Dobar šut Ibanjeza iz slobodnog udarca, još bolja intervencija golmana Bajića.

52. minut - Prva izmena. Božović je pojačao napad. Na teren je poslao napadača Vieiru, a "izvukao" je vezistu Plavšića.

51. minut - Ponovo oštar start, ponovo žuti karton za igrača Borca, sada Jovančića.

50. minut - Borac ne posustaje. Još jedna odlična kontra gostiju, ali ovaj put bez realizacije.

47. minut - Božović je napravio taktičku promenu: Mbođ se vratio na poziciju štopera, a Jovanović se "preselio" na zadnjeg veznog.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Kraj prvog poluvremena - Sada Zvezdi treba čudo da bi se domogla četvrtinala Kupa. Delije veruju u čuda i pesmom pozivaju svoje igrače da u nastavku poprave utisak.

45+1. minut - 0:3! Drugi gol Zorića!

44. minut - I Mićića (Borac) je Mažić opomenuo kartonom.

41. minut - STATIVA! Luković je pogrešio, Jevtović mu je uzeo loptu i izašao sam na Kahrimana, ali je pogodio stativu.

35. minut - 0:2 - strelac Vujaklija! Jevtović - Zorić - Vujaklija! Tako je Borac došao do drugog gola na utakmici. A Zvezda je taman dodala gas. Usledilo je karakteristično radovanje Vukajlije - sviranje violine, što je juče komentarisao i trener crveno-belih Grof Božović rekavši da će njegov tim svirati kontrabas.

Inače, Vukajliji je ovo prvi pogodak u Kupu. U prvenstvu je postigao deset golova i drugi je strelac Superlige.

33. minut - Utisak je da su se crveno-beli trgli posle primljenog gola i da polako dodaju gas.

32. minut - I Tanasin je dobio žuti karton. Treći gostijući igrač u Mažićevoj beležnici.

31. minut - Domaćini su tražili penal tvrdeći da je Živković gurnuo Srnića, koji je bio daleko od lopte, pa Mažić nije reagovao.

28. minut - Mbođ je pucao, ali je njegov šut iz blizine izblokiran. U nastavku akcije snažno je tukao i Donald sa 18 metara, ali je golman Bajić dobro intervenisao.

23. minut - Jovanović (Zvezda) je dobio žuti karton zbog prekršaja.

22. minut - Požuteo je i Zorić (Borac).

19. minut - 0:1! Strelac Zorić! Bio je to prvi ozbiljan napad gostiju. Jevtović je usamljen na levom krilu primio loptu, krenuo ka golmanu Kahrimanu, a onda uposlio Zorića pred praznim golom. Pritom, Jevtović je bio u sumnjivoj situaciji. Sudije nisu signalizirale ofsajd, pa je gol priznat.

15. minut - Prva pretnja po gol gostiju. Međutim, Jović je zakasnio na centaršut Srnića sa desne strane. Da je stigao do lopte, verovatno bi bio gol.

14. minut - Mamadu Mbođ je najaktivniji na terenu. Navijači to pozdravljaju.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

9. minut - Prvi žuti karton na utakmici. Mažić je opomenuo Miletića (Borac) zbog oštrog starta.

6. minut - Drugi korner za Crvenu zvezdu, ali opasnosti po gol Borca nema.

1. minut - Meč je počeo.

17:05 - Utakmici prisustvuje princ Đorđe Karađorđević, koji je poznat kao veliki navijač Zvezde.

17:04 - Na tribinama je oko 2.000 gledalaca, ali navijači i dalje pristižu. Podrazumeva se da je Sever najbolje popunjen.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

17:03 - Početak meča kasni...

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

16:58 - Glavni sudija je Milorad Mažić.

16:55 - Plasman u četvrtfinale ranije danas su obezbedili Partizan, pobedom nad Voždovcem 1:0, uz tešku povredu Vulićevića, OFK Beograd, ubedljivim trijumfom nad Donjim Sremom 5:0, Spartak, savladavši Bežaniju 3:2, Jagodina, koja je bila bolja od BSK-a iz Borče, i Vojvodina, zahvaljujući "minimalcu" protiv Inđije. U isto vreme kad i meč na stadionu "Rajko Mitić", u Ivanjici se igra utakmica Javor - Čukarički, a pola sata ranije počeo je duel u Kruševcu između Napretka i niškog Radničkog.

16:51 - Tim Miodraga Božovića je lider na superligaškoj tabeli sa 53 boda posle serije od 16 uzastopnih prvenstvenih pobeda, odnosno 17 kada se doda i uspeh u Kupu protiv Bačke. Borac je treći, sa 19 bodova manje i učinkom 10-4-5. Čačani su najprijatnije iznenađenje Superlige.

16:48 - Borac od nedavno sa klupe predvodi bivši trener Zvezde Milorad Kosanović."Kup je specifično takmičenje i neretko se dešavaju iznenađenja. Žreb je hteo da već u ovoj rundi igramo protiv trenutno najkvalitetnijeg tima u Srbiji. Biće to svojevrsna nagrada za naše igrače za sve ono što su pokazali u protreklim mesecima. Prilika da se rasterećeno nadmeću sa svojim kolegama iz Crvene zvezde. Kada kažem da ćemo biti rasterećeni svakako ne mislim da idemo turistički u prestonicu. Borac ima svoje ambicije u Kupu, ali prvi cilj nam je da se još jednom predstavimo u pravom svetlu i dokažemo da dosadašnji rezultati svakako nisu slučajni'", izjavio je Kosanović.

16:41 - Šef Zvezdine struke Miodrag Grof Božović, po običaju, imao je šou na konferenciji za medije uoči utakmice sa Borcem. Šta je sve rekao, možete pročitati OVDE.

16:36 - Crvena zvezda je do osmine finala stigla pobedom nad Bačkom u Subotici 3:1, a Borac je kao gost bio bolji od ČSK-a u Čelarevu.16:30 - Crveno-beli iz Beograda i Čačka ove sezone sastali su se u prvenstvu 24. oktobra, takođe u Ljutice Bogdana. Domaćin je pobedio 4:2.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track