(VIDEO) IGRAO KAD SE ŠAPONJIĆ I JOVIĆ NISU NI RODILI: Saša Ilić ima derbija koliko ceo tim Zvezde
Foto: Dado Đilas

Najiskusniji među večitima

(VIDEO) IGRAO KAD SE ŠAPONJIĆ I JOVIĆ NISU NI RODILI: Saša Ilić ima derbija koliko ceo tim Zvezde

Fudbal -
Kapiten Partizana u subotu će zabeležiti 24. nastup u mečevima protiv crveno-belih čime će prići na samo korak od rekordera Moce Vukotića

Kapiten Partizana Saša Ilić zabeležiće u subotu 24. nastup protiv Zvezde, što je samo za jedan manje od broja večitih derbija koje u nogama ima ceo prvi tim crveno-belih.

Ilić će se istovremeno na "večnoj listi učesnika derbija" približiti rekorderu, takođe legendarnom Partizanovom fudbaleru Momčilu Vukotiću, na samo jedan meč. Sve to uz uslov da trener Zoran Milinković u 148. prvenstvenom odmeravanju snaga najtrofejnijih srpskih klubova ukaže šansu 37-godišnjem kapitenu, u šta ne treba sumnjati, jer je Ilićev doprinos dobrim rezultatima crno-belih u poslednje vreme veoma veliki.

"Stalno me pitaju koji mi je derbi najdraži, a ja uvek odgovaram isto - još čekam moj najdraži derbi. Možda to bude baš ovaj subotnji", kaže iskusni vezista.

Među očekivanih "najboljih 11" Nenada Lalatovića ubedljivo najviše iskustva u duelima sa komšijama imaju Darko Lazović - 11 i Dušan Anđelković, koji je svih svojih osam derbija odigrao pre odlaska u inostranstvo 2008. godine.

U subotu se očekuje i veliki broj debitanata na obe strane. Kod domaćina na stadionu "Rajko Mitić" barut večitog derbija mogli bi prvi put da omirišu Saša Stojanović, Vukašin Jovanović, Miloš Cvetković i Džošua Parker. Kod gostiju bi mogli da debituju golman Živko Živković, Nemanja Petrović, 17-godišnji napadač Ivan Šaponjić, zatim stranci Ivan Bandalovski i Gregor Balažic.

Dakle, Saša Ilić je derbije uveliko igrao kada se, primera radi, njegov saigrač Šaponjić i, takođe 17-godišnji napadač Zvezde Luka Jović, još nisu ni rodili.

Foto: partizan.rs
Foto: partizan.rs

Ilić je mrežu Zvezde tresao četiri puta.

Verovatno najpoznatiji njegov gol u večitim derbijima je onaj kojim je Partizanu doneo trofej u Kupu 2001. godini. Saša Ilić je tada bio precizan levom nogom, udarcem van kaznenog prostora. Pogledajte...

http://www.youtube.com/watch?v=jguYAU6Iq3k

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track