ZVEZDA DEMOLIRALA PONOS IZRAELA: Simonović o veličini pobede, Cirbes o emocijama
Foto: Saša Pavlić

Sjajan ambijent u hali Aleksandar Nikolić

ZVEZDA DEMOLIRALA PONOS IZRAELA: Simonović o veličini pobede, Cirbes o emocijama

Košarka -

Košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović rekao je večeras da je njegova ekipa odigrala sjajan meč protiv Makabija i da je ostvarila "veliku pobedu protiv velikog tima".

"Sjajna utakmica! Mislim da polako hvatamo ritam. Naravno, u sezoni ima uspona i padova, imali smo jako težak raspored, izgubili smo dve teške utakmice na strani, Efes i Fenerbahče, Žalgiris ovde spletom nesrećnih okolnosti... Pokazali smo da smo jači od toga, ušli smo maksimalno jako u utakmicu, nošeni dobrom pobedom u Podgorici. Od početka smo kontrolisali igru i mislim da smo zasluženo slavili", rekao je Simonović novinarima posle utakmice.

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su večeras u Beogradu pobedili Makabi sa 83:58 (19:14, 23:10, 23:18, 18:16) i tako stigli do pete pobede u Evroligi.

"Ovo je velika pobeda protiv velikog tima", rekao je Simonović.

Crveno-beli su u jednom trenutku vodili i sa 31 poenom razlike."Umemo mi da iznenadimo", rekao je Simonović uz osmeh.

"Stvarno smo sjajno igrali, bila je odlična timska odbrana, pametni faulovi, požrtvovanje... Ova pobeda mnogo znači, ali ne treba ni leteti da za tri dana ne bi bilo... Ne treba ni umanjivati pobedu, jer smo dobili sjajnu ekipu, sjajne igrače", rekao je Simonović.

Simonović je dodao da je atmosfera u dvorani "Aleksandar Nikolić" bila sjajna.

"Ambijent je bio sjajan, možda najbolji ove sezone", rekao je on.

Zvezda sada ima skor od pet pobeda i sedam poraza, a u narednom kolu gostuje Olimpijakosu.

"Idemo Olimpijakosu, po mom mišljenju jednoj od najboljih ekipa. Biće jako teško", rekao je Simonović.

Košarkaš Makabija Maik Cirbes rekao je da je utakmica protiv Crvene zvezde bila veoma emotivna za njega i dodao da izraelskom timu večeras ništa nije polazilo za rukom.

"Ova utakmica je za mene bila veoma emotivna. Znao sam kako će me navijači dočekati, volim ih isto koliko i oni vole mene", rekao je Cirbes

Cirbes se vratio u Beograd prvi put od kako je letos napustio Zvezdu i prešao u Makabi. Njega su navijači beogradskom kluba dočekali ovacijama. Govoreći o utakmici, nemački centar je opsovao i izvinio se na izrazu. Potom je naveo da njegova ekipa nije bila na potrebnom nivou.

"Uopšte nismo igrali na nivou na kom smo želeli i morali. Ovo svakako nismo očekivali. Tačno sam znao kako će Zvezda igrati i šta treba da uradimo. Ali, ništa nam nije pošlo za rukom", kazao je Cirbes.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track