Najnovije vesti

PREDSEDNIK PARTIZANA NAJAVIO NOVE TUŽBE: Objavićemo koji igrač hoće da tuži Partizan, a primao je novac u kešu od drugog kluba
Foto: Tamara Trajković

MIJAILOVIĆ OGORČEN

PREDSEDNIK PARTIZANA NAJAVIO NOVE TUŽBE: Objavićemo koji igrač hoće da tuži Partizan, a primao je novac u kešu od drugog kluba

Košarka
14:34h

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović dotakao se i reforme regionalne košarkaške ABA lige koju smatra neophodnom, kako se u budućnosti ne bi dešavale situacije da neki klubovi igrače plaćaju u gotovini a da ti isti igrači pokrenu sudski postupak protiv kluba na čijem je čelu i zahtevaju isplatu zarada.

- Koliko godina već postoji ABA liga i kolika je njena popularnost, a mi danas u 21. veku dolazimo u situacije koje nisu normalne. Ono što smo nekada pričali, imati dva kluba u jednoj ligi. A sada imamo i nekoliko takvih slučajeva. A imamo i situaciju da jedan klub u ABA ligi igrače plaća u kešu - nagovestio je prvi čovek Partizana, a zatim i detaljnije opisao o čemu je reč.

- Sad ćemo mi imati sudski postupak, gde ne možemo da dokažemo da je igrač koji je jedno vreme proveo u Partizanu i sa kojim smo se vansudski dogovorili, od drugog kluba primio novac u kešu, a to znamo. I da će i od nas potraživati sredstva koja je već naplatio od tog kluba... Eto, u 21. veku se i to dešava u okviru ABA lige. Ako dođemo u situaciju, mi ćemo biti prinuđeni da obavestimo javnost da se i to dešava. Ali se nadam da će klub iz kolegijalnih razloga tom igraču reći da ne može da naplaćuje dve plate u isto vreme. To će da se desi uskoro..., rekao je Mijailović za Sportski žurnal.

Predsednik Partizana kaže da još neće izlaziti sa imenom kluba i igrača, ali da će biti primoran da to uradi ukoliko se obistine informacije o tužbi koja se priprema.

- Ekipe koje se takmiče u ABA ligi moraju da imaju garantovan minimalni budžet. Onda se ovo ne bi dešavalo. Kao što su zaštićeni igrači, menadžerske agencije i lige, tako moraju da budu zaštićeni i klbuvo. Mi ćemo taj slučaj imati i iznećemo ga u javnosti. Nećemo sada, jer se još nije desio. I zato je važno uvesti red u ABA ligu - istakao je Ostoja Mijailović.

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track