04:06

Rebrača otkrio kako je na treningu namerno UDARIO Obradovića

OŠTRO

GLEDAM KAKO VIČE NA SMAJLIJA I SVEGA SE SEĆAM Rebrača otkrio kako je na treningu namerno UDARIO Obradovića TO MU JE BILO ZA MOSKVU

Košarka -

Željko Rebrača, jedan od najboljih košarkaša kojeg je Srbija ikada imala, dotakao se bivšeg trenera Željka Obradovića i ispričao jednu anegdotu o njemu iz Moskve.

Rebrača je istakao da je Obradović bio sa njim veliki deo njegove karijere i da je najviše zaslužan za njegov uspeh.

- Željko je bio uključen u velikom delu moje karijere. Bio je sa mnom 2 godine u Partizanu, 2 godine u Benetonu, 2 godine u Panathinaikosu i plus reprezentacija. On je iz mene izvukao ono najbolje, ali na jedan grublji način. Jer jedino tako sam mogao da postanem vrhunski, jer maženje i paženje mi nije prijalo u tom smislu da izvuče najbolje iz mene - istakao je bivši košarkaš.

Željko Rebrača
foto: Kurir Televizija

Naveo je da je Profesorov (Aleksandar Nikolić) rad sa Željkom odveo treninge na skroz viši nivo.

- To je počelo još kada je Profa bio pomoćnik Željku, kada je tek on krenuo. Obraćanje pažnje na te detalje košarkaške i vraćanje sve ispočetka. Nekada nije bilo toliko fizički naporno, koliko je zapravo bilo psihički da se to sve ponovi. Naravno, kasnije je Željkov i Profin rad to podizao na sve viši nivo i nije bilo jednostavno ispratiti sve to, a i igrači koji su radili sa njim i koji rade sa njim znaju o čemu pričam. To je tako jer je zahtevan, ali to sve dovodi do velikih rezultata - rekao je bivši košarkaš.

Partizan, Željko Obradović
foto: @starsport

Rebrača je potom ispričao jednu urnebesnu anegdotu iz Moskve.

- Trening pred početak prve utakmice Kupa šampiona protiv CSKA. Željko se uključio da igra 5 na 5 na pola terena. U toku igre je meni došao u blok i udario me. Kada se taj trening završio trening došao sam pomoćnom treneru i rekao: "Vidi šta mi uradio ovaj, sve mi je poplavelo". Naravno on je to preneo Željku i on je na to rekao:"Ma ko ih j*be, oni su p*čke". Posle dva meseca isto smo igrali i desila se ista situacija da sam išao u blok i pravio ga nad Željkom. Tada sam ušao u njega i izbio mu vazduh. Svi su tada očekivali da će da me izbaci sa treninga, ali rekao je samo: "Rebrača, mogao bi da praviš takve blokove i na utakmicama", a tad sam mu odgovorio:"To je za onu Moskvu" - ispričao je bivši košarkaš.

Alen Smailagić
foto: Starsport©

Dodao je da ga Smajlagić podseća na njega i da ima veliki potecijal da bude vrhunski.

- Bio sam na par Željkovih utakmica i gledam tako kada priđe Smajlagiću i krene da se dere na njega. To me priseti na mene ranije. Mada to je svakako proces i verujem da će da pomogne konkretno Smajlagiću, jer mislim da ima veliki potecijal da bude vrhunski - rekao je Rebrača.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:29

Rebrača otkrio kada je po prvi put zaplakao: TENZIJA JE BILA OGROMNA, A SUZE SU KRENULE SAME OD SEBE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track