ZLIKOVCI, MAKEDONIJA JE ZA MENE BROJ JEDAN, A ZA ZVEZDU NAVIJAM: Pero Antić na originalan način odgovorio onima koji su ga vređali
Foto: Društvene mreže

dostojanstveno

ZLIKOVCI, MAKEDONIJA JE ZA MENE BROJ JEDAN, A ZA ZVEZDU NAVIJAM: Pero Antić na originalan način odgovorio onima koji su ga vređali

Košarka -

Pero Antić, predsednik KS Makedonije, našao se na udaru pojedinih navijača iz Severne Makedonije, jer je na jednu rukometnu utakmicu došao u duksu Crvene zvezde, kluba za koji je igrao.

Pero Antić
foto: Printskrin

Navijačke grupe iz Skoplja koje sebe nazivaju "Komiti" i "Siti park bojs" vređale su na šovinističkoj osnovi Peru Antića, napisavši na društvenim mrežama da je on "dno", te dodali:

- Makedonski hleb jede, za Zvezdu da navija... Naša tužna Makedonija!

Pero Antić nije ostao dužan huliganima, ali im nije odgovarao jezikom mržnje, već dostojanstven način.

- Nije bila modna revija, već lep sportski događaj. Mogao bih da nosim i duks sa Mesijem! Imam i plavu duksericu. To je oprema koja mi je data iz prošle sezone koju sam igrao. Nisam išao u kupovinu. Ne pravdam se i ne želim da ovo izgleda kao da se pravdam. Svako može da nosi šta hoće, naravno i ja. Možete i goli, otvorenog uma, zar nismo u 21. veku? I svako navija za svoj klub. Rekao sam i ponoviću da navijam za Crvenu zvezdu, Olimpijakos i Fenerbahče i tako će ostati. Ja sam njihov fan, ne krijem to - rekao je Pero Antić za MMS.mk i dodao:

Pero Antić
foto: Printskrin

- Ali, naravno, Makedonija je za mene broj jedan. I sve što sam uradio za Makedoniju daje mi pravo da se obučem kako hoću. Predstavljao sam Makedoniju u najboljem svetlu širom sveta. Za mene je Makedonija jedna, zastava je jedna, a himna je jedna i to se nikada neće promeniti. Zato nemam poruku za ove zlikovce, samo želim da im poželim srećnu Novu godinu, da su zdravi i da se malo opuste. Prestanite da budete negativni, jer ima mnogo važnijih stvari za komentarisanje, a ne ko šta nosi. Volim Makedoniju, to svi znaju.

Pero Antić rođen je u Skoplju, a posle bogate karijere u NBA ligi i brojnim evroligaškim klubovima vratio se da živi u glavnom gradu Severne Makedonije.

- Nisam ni mamin, ni tatin sin, a sav novac koji sam zaradio u životu doneo sam u Makedoniju. Nisam ga odneo u inostranstvo. Jedem šta hoću jer je to moj novac, nikad nisam bio na državnoj pomoći, niti su mi mama i tata davali. Naprotiv, celog života sam pomagao i pomagaću. Pomagao sam celu svoju karijeru i to svako treba da ima u srcu, duši i glavi, da pomogne onima kojima je to potrebno - objasnio je Pero Antić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track