PRELAZE GRANICU! Amerikanci ŽESTOKO NAPALI Nikolu Jokića zbog ponašanja njegovog brata: Traže SUSPENZIJU, žele da mu SRUŠE sezonu!
Foto: Javier Rojas / Zuma Press / Profimedia

nba liga

PRELAZE GRANICU! Amerikanci ŽESTOKO NAPALI Nikolu Jokića zbog ponašanja njegovog brata: Traže SUSPENZIJU, žele da mu SRUŠE sezonu!

Košarka -

Srpski košarkaš Nikola Jokić igra maestralno i ove sezone i odveo je Denver već do 2:0 u plej-of seriji protiv L.A. Lejkersa. Sve je izvesnije da će Jokić treći put u karijeri dobiti MVP priznanje, međutim senku na njegovu još jednu neverovatnu partiju (27 poena, 20 skokova i 12 asistencija) i trijumf Nagetsa u poslednjoj sekundi bacila su njegova braća.

Dok je trajalo slavlje košarkaša Denvera zbog koša Mareja za pobedu, izbila je gužva na tribinama i na snimku koji već 24 sata kruži društvenim mrežama vidi se da je Strahinja Jokić udario jednog navijača pesnicom u glavu. Stariji brat najboljeg košarkaša sveta se iz nepoznatog razloga "pokoškao" sa navijačem, a zbog svega toga oglasila se i policija, dok je NBA liga vrlo brzo čak pokrenula i istragu. A, kako se to odnosi na samog Nikolu Jokića?

Nije prvi put da su njegova braća u centru pažnje zbog skandala, tako da ni ovoga puta sam Nikola ne bi trebalo da trpi bilo kakve sankcije. Jednostavno, u pitanju su dešavanja na tribinama na koje nikako nije mogao da utiče i ne može da trpi posledice čisto zbog "krvne srodnosti", ali navijači su uporni.

Tako se društvenim mrežama šire apeli da NBA liga suspenduje Nikolu Jokića zbog skandala koji su napravila braća: "Mislim da liga mora da pošalje poruku ovde, ovo je nedopustivo ponašanje, treba da suspenduje Jokića najmanje na pet utakmica", "Mislim da bi NBA trebalo da suspenduje Jokića zbog poteza njegove porodice. Do kraja plej-ofa", "Jokić treba da bude suspendovan jer je uticao na ovakvo njihovo ponašanje", "NBA liga treba da suspenduje Jokića na pet mečeva" i slični komentari šire se pre svega na Tviteru.

Mahom su u pitanju navijači Lejkersa i dobar deo njih je sarkastičan, ali je već uneo "nemire" među navijače Denvera koji čekaju da se završi istraga NBA lige da mogu da odahnu. Takođe, nadaju se i da ovakva dešavanja van terena neće uticati na fokus kod Jokića, što je malo verovatno jer - ne koristi društvene mreže.

Podsetimo, plej-of serija između Lejkersa i Denvera sada se seli u Los Anđeles gde će naredni meč biti odigran u noći između četvrtka i petka. Videćemo da li će se nastaviti neverovatan niz Nagetsa koji imaju deset uzastopnih pobeda nad Lejkersima, što je zaista iznenađujuće.

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

00:24

Nikola Jokić pred meč protiv Klipersa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track