NE ZABORAVLJAJU SVOG ASA: Partizan i Radnički pomažu Slađanu Stojkoviću
Foto: Sloboda.ba

Legenda bolesna

NE ZABORAVLJAJU SVOG ASA: Partizan i Radnički pomažu Slađanu Stojkoviću

Košarka -

Košarkaški klub Partizan pomaže koliko može svom nekadašnjem igraču Sladjanu Stojkoviću, ali niko iz uprave crno-belih nije želeo da priča o tome jer su svi želeli da poštuju njegovu privatnost, ali i jer je to "prirodno".

Tuzlanska Sloboda je u petak pokrenula apel za pomoć Stojkoviću, koji je teško bolestan.

Klub iz BiH je sav prihod od ulaznica od naredne utakmice namenila lečenju svog bivšeg košarkaša.

Niko u Partizanu nije želeo zvanično da govori o pomoći svom nekadašnjem igraču, ali je agenciji Beta nezvanično rečeno da postoji kontakt, ali da su želeli da izbegnu javnost "zbog prirode problema i njegovog rešavanja u kući".

"Partizan je već sakupio i prosledio novac Stojkoviću, u skladu sa mogućnostima. Nema šta javno da pričamo o prirodnoj stvari kao što je pomoć našem nekadašnjem igraču", rečeno u klubu.

Stojković je igračku karijeru završio pre 10 godina, a nastupao je za brojne klubove u Srbiji i inostranstvu.Ovim povodom oglasio se i beogradski Radnički."Nekadašnjem srpskom košarkašu, Slađanu Stojkoviću, život je ozbiljno ugrožen i potrebna su mu sredstva za operaciju u inostranstvu u iznosu od 40.000 evra. Stojković je u košarkaškom svetu poznat kao sjajan košarkaš, košgeter, jedan od najboljih šutera Jugoslovenske košarke, najbolji strelac Lige. U bogatoj karijeri branio jeboje 15 klubova: Partizana, Radničkog sa Crvenog Krsta, Borovicu, Zdravlje iz Leskovca, Poloniju iz Varšave, mađarski Sopron, Nikoziju sa Kipra i tuzlansku Slobodu, u kojoj je stavio tačku na aktivno igranje. U 42. godini odlučio je da se oprosti od parketa, kao najbolji igrač i strelac svih vremena Slobode iz Tuzle. Najveći trag je ostavio u Radničkom gde je odigrao sjajnih 11 sezona. U Radničkom je u vreme velikih uspeha (2010. do 2012. god) obavljao funkciju sportskog direktora Kluba", navodi se u saopštenju Radničkog.Svi koji su u mogućnosti i žele da pomognu Stojkoviću, mogu to da urade uplatom sredstava putem:- deviznog računa:SLADJAN STOJKOVIC, Radenka Misevica 3A, BeogradBANCA INTESA BEOGRAD, Milentija Popovića, 7b 11070 Novi BeogradSWIFT: DBDBRSBGIBAN: RS35160513020226895061- dinarskog računa:SLADJAN STOJKOVIC, Radenka Misevica 3A, BeogradBANCA INTESA BEOGRAD, Milentija Popovića, 7b 11070 Novi Beograd160-5100102852527- 88

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track