(FOTO) BIĆE VATRE U GRČKOJ: Delije po Atini šaraju grafite navijača Panatinaikosa!
Foto: Gazzeta.gr

Pristalice Zvezde nisu poslušale apel da ne putuju na meč Evrolige

(FOTO) BIĆE VATRE U GRČKOJ: Delije po Atini šaraju grafite navijača Panatinaikosa!

Košarka -
Grčki listovi navode da su navijači Zvezde već stigli do stadiona Panatinaikosa gde su jutros išarali grafite "zelenih"

ATINA - Nekoliko stotina navijača Crvene zvezde doputovalo je u Atinu gde će košarkaši crveno-belih u petak igrati meč 7. kola grupe E faze Top 16 Evrolige protiv domaćeg Panatinaikosa.Iako je Zvezda poslala zahtev za razmenu ulaznica, po kom bi svaki klub dobio isti broj karata za utakmice u Atini i Beogradu, Grci su odlučili da Srbima ne dozvole ulaz na ovaj meč. Odbijanje ovog predloga čelnici Panatinaikosa opravdali su bezbednosnim razlozima.Crvena zvezda je ranije saopštila da na osnovu ove odluke neće voditi navijače u Atinu i da im neće obezbediti ulaznice za ovaj duel.Međutim, grčki mediji navode da su pristalice srpskog kluba već stigle u Atinu i da apel rukovodstva Zvezde nije urodio plodom. Prema istim navodima ističe se da će u Atini biti nekoliko stotina Delija.Grčki listovi navode da su navijači Zvezde već stigli do stadiona Panatinaikosa gde su jutros išarali grafite "zelenih".

Foto: gazzeta.gr
Foto: gazzeta.gr

Foto: gazzetta.gr
Foto: gazzetta.gr

Gazzeta.gr navodi da su navijači Zvezde stigli u Atinu autobusima, avionima i privatnim automobilima i da nisu poslušali preporuku svog kluba, koji je naveo da ne preuzima odgovornost za svoje navijače.

Foto: gazzetta.gr
Foto: gazzetta.gr

Grci se plaše nereda uoči, tokom i posle meča Panatinaikosa i Crvene zvezde, koji je na programu u petak od 20,45 časova. Takođe, podseća se na incidente između navijača Galatasaraja i Crvene zvezde u novembru u Istanbulu kada je ubijen pristalica gostiju Marko Ivković.Takođe se navodi da postoji veliki rivalitet između navijača Panatinaikosa i Crvene zvezde, koji su u bratskim odnosima sa pristalicama Olimpijakosa.Pojedini navijači Zvezde su na društvenim mrežama objavili da su već obezbedili ulaznice sa duel sa Panatinaikosom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track