(VIDEO) ARANITOVIĆ POČEO, CVETKOVIĆ ZAVRŠIO: Košarkaši Partizana savladali Sutjesku za drugu pobedu
Foto: Abaliga.com

Peto kolo ABA lige

(VIDEO) ARANITOVIĆ POČEO, CVETKOVIĆ ZAVRŠIO: Košarkaši Partizana savladali Sutjesku za drugu pobedu

Košarka -
Crno-beli su pred oko 5.000 gledalaca u "Pioniru" ceo meč ubedljivo vodili i na kraju zasluženo slavili

Košarkaši Partizana savladali su Sutjesku u poslednjoj utakmici petog kola ABA lige - 75:67 (18:20, 25:12, 13:17, 19:18).

Crno-beli su do druge ovosezonske pobede došli pred oko 5.000 svojih navijača u hali "Pionir" i na tabeli se izjednačili sa večerašnjim rivalom, ali i MZT Skopljem, Metalcem, Tajfunom i Krkom.

http://www.youtube.com/watch?v=rIhQgl3s92w

Najzaslužniji za uspeh tima Petra Božića bili su njegov imenjak Aranitović, koji načeo rivala, i Aleksandar Cvetković koji ga je dotukao.

Aranitović je vezao 11 poena u drugoj četvrtini (tri trojke), od ukupno 13. Time je doneo prednost Partizanu, koji je nije ispustio do kraja. A za odbijanje napada Nikšićana, koji se nisu predavali, ali sve što su uspeli u drugom poluvremenu je da na kratko priđu na "minus pet", bio je zadužen Cvetković. On se raspucao, pa je na kraju bio najefikasniji igrač utakmice sa 21 poenom (3/6 za tri, sve u poslednjoj četvrtini), uz šest asistencija.

Značajn doprinos uspehu crno-belih dao je konstantni Čedomir Vitkovac, strelac 13 poena.

Albijanić sa 16 i Pavličević sa 15 poena bili su najbolji kod Sutjeske.

Partizan u šestom kolu u subotu gostuje Ciboni, dok Sutjeska dan kasnije dočekuje MZT.

Foto: abaliga.com
Foto: abaliga.com

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina - 75:67

Sutjeska je na startu prišla na samo 51:56, ali je Vitkovac odlepio crno-bele trojkom, da bi ih zatim Milutinović vratio na "plus deset" - 61:51. Nikšićani su dugo pretili, ali nisu uspeli da uhvate priključak. Cvetković je sa tri trojke održao veliku prednost za konačan trijumf Partizana - 75:67.

Treća četvrtina - 56:49

Za tri i po minuta igre na startu ove deonice samo je Đumić pogađao (četiri poena) za maksimalnih 15 poena prednosti za Partizan - 47:32. Tada je trener gostiju Dubljević zatražio tajm-aut što je urodilo plodom jer je usledila serija njegovog tima od 6:0. Međutim, Partizan je odoleo tom napadu Nikšićana i uspešno održavao dvocifrenu prednost sve dok Ćalasan u poslednjem minutu sa penala nije smanjio na 46:54. Na drugoj strani precizan je bio Cvetković, ali je u poslednjim trenucima Pavličević pogodio trojku za 49:56 i vratio nadu svom timu da u poslednjoj četvrtini može nešto više da uradi.

http://www.youtube.com/watch?v=ob_0VDhNKH4

Druga četvrtina - 43:32

Aranitović je svoju prvu trojku na meču postigao sa devet metara! Isticao je napad, pa je mladi bek pokušao i pogodio za 23:22. U sledćem napadu je pogodio trojku o tablu, a onda i dao dva poena iz kontre. Nedugo zatim još jednom je bio precizan van linije 6,75 za vođstvo Partizana 31:24. Dakle, Aranitović je postigao 11 uzastopnih poena za crno-bele (ukupno 13).

Aranitovića je kasnije "odmenio" Viktovac sa nekoliko vezanih pogodaka i ukupno svojih deset poena za 37:27. Dobar kod crno-belih bio je i Cvetković sa osam poena.

Zbog toga, ali i zbog neuobičajno velikog broja grešaka Sutjeske, Partizan je na odmor otišlo sa 41:30. Druga deonica završena je rezultatom 25:12.

Foto: abaliga.com
Foto: abaliga.com

Prva četvrtina - 18:20

Na isteku prvog minuta Marinković je doneo uvodnu prednost domaćinu 3:0 (koš i faul), ali je onda Kruščić vezao pet poena za goste, potom se i Albijanić upisao za seriju Sutjeske 7:0. Crno-beli su uspeli da izjednače na 9:9, a onda i da povedu 13:11 zahvaljujući četiri vezana poena Cvetkovića (ukupno šest). Domaćin je stegao odbranu, pa je od 9:11 stigao do 18:13 trojkom Vitkovca, ali je odmah na isti način uzvratio Pavličević, pa je onda Spasojević doneo izjednačenje - 18:18. Posle greške košarkaša Partizana prilikom prevođenja lopte i napravljenog faula, Kruščić je sa linije slobodnih bacanja doneo Sutjeski vođstvo na kraju prve deonice - 20:18.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track