(VIDEO) LEGENDA PARTIZANA PUNI 39 GODINA: Njegovo ime svaki grobar izgovara sa posebnim poštovanjem
Foto: Saša Pavlić

Dušan Kecman slavi rođendan

(VIDEO) LEGENDA PARTIZANA PUNI 39 GODINA: Njegovo ime svaki grobar izgovara sa posebnim poštovanjem

Košarka -

Pomoćni trener Košarkaškog kluba Partizan Dušan Kecman danas slavi 39. rođendan. Kecman je rođen 6. novembra 1977. godine u Beogradu, a najveći trag je ostavio u Partizanu za koji je igrao u tri navrata.

Svakako najmagičniji trenutak u karijeri Kecman je doživeo 25. aprila 2010. godine. U svetski poznatom finalu regionalne lige Kecman je sa više od pola terena na 0.6 sekundi pre kraja pogodio trojku za pobedu Partizana nad Cibonom.

Kecman je košarku igrao u IMT-u koji kasnije menja ime u Beopetrol i tu ostaje do sezone 2000/01. Posle sezone provedene u FMP-u iz Železnika 2002. godine prelazi u Partizan. Za dve godine je osvojio dve titule prvaka države. Tokom narendih godina je igrao u Makedonikosu, Efesu, Ostendeu i Kijevu.

U leto 2006. godine se vratio u Partizan i sa crno-belima osvojio prvenstvo i regionalnu ligu. Naredne godine je sa Partizan ponovo bio prvak Srbije, osvojio je regionalnu ligu, kao i Kup Radivoja Koraća. Te godine je sa crno-belima igrao četvrtfinale Evrolige.

Posle dve godine, u leto 2008. odlazi u Panatinaikos, sa kojim osvaja Evroligu. Godinu dana kasnije ponovo se vraća u Partizan i te sezone osvaja triplu krunu, uz plasman na Fajnal-for Evrolige.

Ostaće čuvena prva utakmica četvrtfinala, kada je sa 29 poena, od čega sedam trojki, demolirao Makabi u Tel Avivu.

U Partizanu je ostao do 2012. i osvojio sve domaće trofeje, kao i jednu regionalnu ligu.

Posle sezone u Francuskoj odlučio je 2014. godine da se zvanično povuče iz košarke.

U svojoj vitrini ima sedam titula nacionalnog prvaka, četiri regionalne lige, kao i četiri Kupa Radivoja Koraća. Sa Panatinaikosom je osvojio Evroligu, prvenstvo i kup Grčke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track