ZVEZDA ČEKA CEDEVITU: Crveno-beli trijumfom nad Krkom obezbedili prednost  terena na startu plej-ofa
Foto: ABA Liga

Poslednje kolo ABA lige

ZVEZDA ČEKA CEDEVITU: Crveno-beli trijumfom nad Krkom obezbedili prednost terena na startu plej-ofa

Košarka -
Košarkaši Crvene zvezde imaće prednost domaćeg terena u plej- of seriji protiv Cedevite.

Izabranici trenera Radonjića to pravo su izborili pobedom nad Krkom (77:67) u poslednjem kolu regionalne ABA lige.

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu Krku sa 77:67 (22:25, 18:9, 20:17, 17:16), pa su na taj način ligaški deo takmičenja završili na drugom mestu i obezbedili prednost domaćeg terena u polufinalu plej-ofa. Zvezdu je do pobede predvodio Maik Cirbes sa 21 poenom i devet skokova, dok je Tarens Kinsi postigao 15, a Marko Simonović dodao je 12. U ekipi Krke istakao se Matić Rebec sa 12 poena, dok su po 11 postigli Ive Ivanov, Jure Lalić i Luka Lapornik.

Krka je dobro počela meč u dvorani "Aleksandar Nikolić" pred oko 1.500 gledalaca, pa je već u uvodnim minutima uglavnom šutevima s distance došla do osetnije prednosti (13:6). Ipak, crveno-beli su se konsolidovali sredinom perioda, te su na prvi odmor otišli sa tri poena zaostatka. Zvezda je dobrom igrom, pre svega u odbrani, u drugoj četvrtini "slomila" otpor rivala i stigla do preokreta. Ekipa Dejana Radonjića je taj period dobila sa 18:9, pa je nastavak susreta uglavnom protekao u laganom ritmu.

U drugom poluvremenu domaćin je postepeno uvećavao vođstvo, te je na kraju susreta došao i do dvocifrenog trijumfa. Krka je i pored poraza opstala u Jadranskoj ligi, pošto je Zadar na svom parketu pobedio Sutjesku sa 85:83 Polufinalna serija plej-ofa regionalnog takmičenja počeće 14. marta, a Crvena zvezda će u prvom meču biti domaćini trećeplasiranoj Cedeviti, dok je revanš na programu sedam dana kasnije u Zagrebu. Evenutalni treći duel igraće se 28. marta u Beogradu. U drugom polufinalu igraće Budućnost i Mega Leks, a prednost domaćeg terena ima podgorička ekipa.

Tok meča

Prva četvrtina

Krka je bolje počela meč i za manje od 4. minuta postigla je 13 poena. sa druge strane Zvezda je tek polovinom prvog kvartala pogodila prve lake poene preko Lazića. Ekipe igraju u serijama, Zvezdina je bila 8:0, a Krka je sada serijom od 7:0 u 10. minutu povela 23:17. Cirbes je sa 10 poena najzaslužniji što posle 10. minuta Zvezda gubi 22:25.

Druga četvrtina

Zvezda ne suspeva da pogodi za tri poena, ali u 12. minutu poenima Štimca posle asistencije Dangubića prelazi u minimalno vođstvo. Iako su gosti preko Rojca pokušavali da zadrže priključak, naprasno ih je izdao šut. Promašivali su i iz igre, i po dva slobodna bacanja (Lalić), pa je Zvezda i pored konstantnih fauliranja rivala, uvećavala vođstvo. Ono je dostiglo 34:28, posle velike serije slobodnih bacanja, kojim je druga deonica počela da se približava kraju.

Krka je u drugoj deonici postigla samo 9 poena, pa Zvezda na odmoru ima plus 6 - 40:34

Treća četvrtina

Kvinsi Miler je za manje od tri minuta trećeg kvartala uspeo da upiše 5 poena, koliko i Zvezda, koja je vodila 45:38. Zvezda je otišla i na plus 10, ali posle jednominutnih saveta, gosti su zaigrali bolju, na momente zonsku odbranu. Ona je umirila nalet crveno-belih, da bi poeni Ivanova, trojka Lapornika i koš Dimeca primakli za tili čas Krku na 50:48.

Četvrta četvrtina

Poslednjih deset minuta počelo je u obostrano otvorenoj igri. Zvezda se u takvoj igri bolje snalazila. Stigla je do 65:56 na sedam minuta do kraja, a jedine poene za nju postigli su Micić, te Simonović trećom trojkom.Usledilo je tri minuta sjajne odbrane domaćeg tima. Zvezda je primila samo jedan pogodak iz šest napada Krke, pa su poeni Micića i slobodna bacanja Maika Cirbesa odveli Zvezdu do nedostižnih 72:60 na tri minuta do završetka meča.

Na kraju Zvezda je slavila 77:67

Tok meča

Crveno-belima je potrebna pobeda nad Krkom kako bi obezbedili prednost domaćeg terena protiv Cedevite u polufinalu.Sa druge strane, slovenački tim bi mogao da ispadne iz lige u slučaju poraza, a ukoliko Sutjeska iznenadi Zadar u gostima.

"Ovo je veoma važan momenat za nas, sledi nam serija Evroligaških mečeva, i u svakom želimo da napravimo što bolji rezultat", rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track