Srbija u Londonu takmiči se u 15 sportova

Olimpijske igre

Srbija u Londonu takmiči se u 15 sportova

Ostali sportovi -
Broj sportova se više neće uvećavati, ali je moguće da se poveća broj sportista, jer su odbojkaši trenutno na kvalifikacionom turniru u Japanu, a još uvek do viza mogu atletičari i plivači", informisao je članove predsedništva Šef misije za London Branislav Jevtić

BEOGRAD - Srpski olimpijski tim za Igre u Londonu trenutno broji 97 članova u ukupno 15 sportova, saopštio je danas Olimpijski komitet Srbije (OKS).

Srbija će ovog leta u glavnom gradu Velike Britanije imati predstavnike u vaterpolu, rukometu, odbojci, tenisu, streljaštvu, atletici, stonom tenisu, plivanju, veslanju, kajaku i kanu, rvanju, džudou, tekvondou, biciklizmu i boksu.

"Broj sportova se više neće uvećavati, ali je moguće da se poveća broj sportista, jer su odbojkaši trenutno na kvalifikacionom turniru u Japanu, a još uvek do viza mogu atletičari i plivači", informisao je članove predsedništva Šef misije za London Branislav Jevtić.

Na današnjoj redovnoj sednici generalni sekretar OKS Đorđe Višacki upoznao je članove predsedništva sa programom za 2013. godinu, koji predstavlja kontinuitet razvonjih programa iz tekućeg olimpijskog ciklusa i nastavak dugoročnog planiranja razvoja vrhunskog sporta.

Predsedništvo je usvojilo i programe nacionalnih granskih sportskih saveza olimpijskih sportova, koji će prvi put za 2013, OKS objedinjeno podneti Ministarsvu omladine i sporta Republike Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track