NIŠTA OD OLIMPIJADE: Srpske rukometašice doživele i drugi poraz na kvalifikacionom turniru u Đeru! Sa Kazahstanom za čast
Foto: EPA

kvalifikacije

NIŠTA OD OLIMPIJADE: Srpske rukometašice doživele i drugi poraz na kvalifikacionom turniru u Đeru! Sa Kazahstanom za čast

Ostali sportovi -

Rukometašice Srbije gotovo sigurno su ostale bez plasmana na Olimpijske igre u Tokiju, pošto su danas u Djeru izgubile od Madjarske sa 23:31 (12:16), u drugom kolu olimpijskog kvalifikacionog turnira.

Madjarska je sa dve pobede pred plasmanom na Olimpijske igre, dok je Srbija sa dva poraza ostala samo na teoretskoj šansi za plasman, pošto joj je neophodna večerašnja pobeda Kazahstana nad aktuelnim olimpijskim prvakinjama Ruskinjama. Uz to, Srbiji bi u nedelju trebala ubedljiva pobeda protiv Kazahstana, ali i da Rusija izgubi od Madjarske.

Rusija je u petak pobedila Srbiju sa 29:24, a Madjarska je pobedila Kazahstan sa 19:46.

Najefikasnija u selekciji Srbije večeras je bila Marina Dmitrović sa šest golova, dok su po tri gola postigle Katarina Krpež-Šlezak, Dragana Cvijić i Jelena Trifunović.

U selekciji Madjarske najbolji učinak imala je Sandra Sološi-Začik sa sedam golova, šest je postigla Aniko Kovačič, a po četiri gola su dodale Nadine Šacl i Viktorija Lukač.

Tokom celog prvog poluvremena u vodstvu je bila selekcija Madjarske, a najveća prednost nekoliko puta je bila pet razlike, da bi na kraju poluvremena bilo 12:16.

Srbija je na početku drugog poluvremena prišla na tri gola razlike, ali su Madjarice brzo vratile i uvećale prednost, došavši do najvećih osam pogodaka razlike.

Večeras od 20.30 u Djeru igraju Rusija i Kazahstan.

Tok meča:

Drugo poluvreme:

23:31 - Kraj meča!

59. minut - 22:30 - Sjajan nastup rukometašica mađarske, naše imaju veoma loš nastup, deluje da su se pomirile sa porazom.

53. minut - 22:28 - Ponovo pogađa Jovana Kovačević.

49. minut - 20:28 - Novi gol Šacov iz kontre, Mađarice igraju sjajnu odbranu za koju naše igračice nemaju rešenje.

47. minut - 19:26 - Raste prednost Mađarica, Lapo daje prvi gol za naše.

43. minut - 17:24 - Mađarice čuvaju prednost!

41. minut - 16:23 - Srbija je sve dalje od OI

35. minut - 15:20 - Prvi gol Pop Lazić na meču, Mađarice se ne daju.

33. minut - 14:18 - Dmitrović ponovo pogađa.

31. minut - 13:17 - Prvi gol Stojiljković na meču.

Prvo poluvreme:

30. minut - 12:16 - Završen je prvi deo igre.

29. minut - 11:16 - Ponovo primamo gol sa krila.

26. minut - 10:15 - Treći gol Dmitrović koja ovim pogotkom prekida seriju Mađarica.

25. minut - 9:14 - Treći gol Marton, šesti na turniru. Tajm-aut Obradović.

21. minut - 8:13 - Drugi gol Marton sa krila.

20. minut - 8:12 - Kovačić je nezaustavljiva, ponovo velika prednost Mađarica posle neverovatnih promašaja Katarine Krpež.

17. minut - 7:11 - Sjajan gol Kiš sa 9 metara, slab blok Srbije.

14. minut - 6:10 - Kurber sa sedmerca upisuje sedmi gol na turniru. Igramo sa igračem manje zbog isključenja Trifunović.

13. minut - 6:7 - Srbija preko Trifunović dolazi do novog gola.

10. minut - 4:5 - Drugi gol Liščević na meču.

7. minut - 3:5 - Gol iz kontre Krpež, nakon gola Liščević.

6. minut - 2:5 - Loš start meča za naše rukometašice.

1. minut - Utakmica je počela.

Naše rukometašice su u prvom kolu turnira u Đeru poražene od prvog favorita Rusije 29:24 (17:13), te nemaju pravo na kiks, ukoliko žele da se nađu na jednom od prva dva mesta tabele, što garantuje učešće na Igrama.

Selektor Ljubomir Obradović je posle poraza od Rusije istakao:

- Čestitke Ruskinjama na pobedi. Nismo znali do 18 časova da li ćemo uopšte igrati ili ne. To je uticalo na našu igru. Dobili smo dozvolu da izađemo iz soba u 15 do 6, bili smo u sobama ceo dan. Igrali smo dobro u većem delu meča, imali priključak na 22:21 i lako primili 23. gol. Promašili smo par zicera, imali problema sa koncentracijom, a na ovom nivou to nije dozvoljeno i to su Ruskinje kaznile. Raspored nam nije išao na ruku, Rusija, pa Mađarska. Nada umire poslednja, idemo na pobedu protiv Mađarica i plasman na Olimpijske Igre.

Jelena Trifunović je svesna značaja meča sa Mađarskom:

- Čestitke Ruskinjama na pobedi. Igrale su dobro, grešilo se na obe strane, ali one su naše greške iskoristile. To je glavni razlog zašto je rezultat ovakav. Ponosna sama na svoj tim, imale smo dobre momente, ali moraćemo da ih imamo više protiv Mađarica. To je najvažniji meč na turniru i moraćemo da igramo bolje.

Meč između Srbije i Mađarske počinje u 17.30, a naše devojke i u nedelju u isto vreme igraju protiv Kazahstana, koji je u prvom kolu ubedljivo poražen od Mađarica 46:19.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track