POSLE 20 GODINA: Zvezda osvojila vaterpolo titulu

Majstorica za titulu

POSLE 20 GODINA: Zvezda osvojila vaterpolo titulu

Ostali sportovi -
Vaterpolisti Crvene zvezde osvojili su duplu krunu
1 / 4 Foto: Saša Pavličić

BEOGRAD - Vaterpolisti Crvene zvezde osvojili su duplu krunu, pošto su u petom meču finala nacionalnog prvenstva savladali podednika Kupa Evrope kragujevački Radnički (9:7) i posle dve decenije vratill titulu na Tašmajdan. To je Zvezdi treća titula u istoriji.

U prvoj četvrtini viđena su po dva gola na obe strane. Vanja Udovičić je dva puta savladao Šefika i potom izašao iz vode, dok su izjednačenja Crvenoj zvezdi doneli Marko Avramović i Boris Vanpenski. Sve vredno pomena u prvih osam miniuta utakmici na prepunojm Tašmajdanu viđeno je u prva četiri minuta.

Druga četvrtina počela je sa dva uzastopna gola Crvene zvezde koja je preko Strahinje Rašovića i Vlade Stojčića povela 4:2 i maksimalno koristila period igre u kom Kragujevčani čak ni u kontri "jedan na jedan" nisu mogli da savladaju raspoloženog Denisa Šefika. Ipak u poslednjim momentima prvog poluvremena Burić je pogodio mrežu domaćina i Radnički na poluvreme odveo sa samo jednim golom zaostatka - 4:3.

Treća četvrtina donela je mnogo uzbuđenja i čak šest golova po tri sa obe strane. Đorđe Filipović je najpre izjednačio na 4:4, da bi Sava Ranđelović vratio prednost Zvezdi. Tada na scenu stupaju Viktor Rašović sa jedne i Vanja Udovičić i Aleksandar Ćirić sa druge strane. Zvezda je dva puta imala dva gola više, ali je isksusni Ćirić sa dva fantastična gola ostavio Radnički u igri i šansi da se posle Kupa Evrope već prve godine postojanja domogne i nacionalne titule.

Posle dva minuta igre u četvrtom periodu Radnički posle dobre akcije preko centra Borisa Zlokovića postiže gol.

Dva i po minuta pre kraja Radnički je propustio dobru situaciju za šut, da bi Crvena zvezda u kontri prekko Duška Pijetlovića ponovo došla do vođstva.

Sjajnim golom Nikole Rađena pola minuta pre kraja Crvena zvezda je posle dve decenije osvojila titulu prvaka Srbije

Vaterpolista Crvene zvezde Boris Vapenski rekao je posle osvajanja titule prvaka Srbije da niko u ekipi nije svestan istorijskog uspeha.

"Napravili smo veliku stvar, verovatno ćemo tek sutra biti svesni šta smo postigli. Finale je bilo na očekivanom nivou, do kraja se nije znalo ko će pobediti. Drago mi je što sam deo istorije i što smo, uprkos brojnim problemima ove sezone, uspeli da dođemo do titule i sada mirniji idemo na Fajnal for Evrolige", istakao je Vapenski.

Kapiten crveno-belih Andrija Prlainović rekao je da mu je osvajanje titule prvaka Srbije u vaterpolu jedan od najlepših trenutaka u životu.

"Mnogo truda i energije smo uložili u ovo i to nam se na kraju isplatilo. Došli smo do drugog pehara u sezoni, što je zaista veliki uspeh. Ovo je jedan od najlepših dana u mom životu i zauvek ću ga pamtiti. Imali smo veliki motiv da osvojimo duplu krunu", naglasio je Prlainović.

Trener Crvene zvezde Dejan Savić nije hteo da daje izjave posle meča, dok je trener Radničkog Dejan Udovičić kazao je da su oba tima pružilamaksimum.

"Čestitam velikom evropskom klubu Crvena zvezda na osvojenoj tituli, kao i mojim igračima što su tokom cele sezone pružali svoj maksimum i probali da dodju do titule već u prvoj sezoni. Nadam se da će ili Zvezda ili Partizan osvojiti Ligu šampiona", rekao je Udovičić.

Radnički je držao priključak i imao je nerešen rezultat u poslednjoj četvrtini.

"Imali smo svoju šansu na 7:7 kada smo imali dva igrača više, ali nismo imali sreće, koja je bila drugoj strani, ali to je sport. Finale je bila prelepa priredba tokom svih pet utakmica, a Zvezda je zasluženo osvojila prvenstvo", dodao je.

On je potvrdio da mu je ovo poslednja utakmica na klupi Radničkog, pošto se seli u SAD da obavlja posao selektora reprezentacije.

http://www.youtube.com/watch?v=nbHrYKC3GYQ
http://www.youtube.com/watch?v=0Uiv_Z7BHtU

Tekstualni prenos Gol Rađena za titulu 9:7

Odlična akcija Duška Pijetlovića 8:7 za Zvezdu

Tačan napad Radničkog i pogodak Borisa Zlokovića - 7:7

Četvrta četvrtina

Ćirić u igri sa dva igrača više vraća Radnički u život - 7:6

Drugi uzastopni gol Viktora Rašovića

Viktor Rašović postiže novi gol 6:5

Aleksandar Ćirić za novo izjednačenje - 5:5

Sava Ranđelović vraća prednost Zvezdi

Đorđe Filipović donosi novo izjednačenje - 4:4

Treća četvrtina

Loša reakcija Zvezedine odbrane Burić vara Šefika i posle skoro 12 minuta, Kragujevčani postižu gol.

Posle sjajne akcije Borisa Vapenskog Vlada Stojčić postiže četvrti gol za crveno bele, koji vode sa 4:2 protiv Radničkog koji više od deset minuta nije postigao gol.

Prvi gol u drugom nastavku postigao je Strahinja Rašović

Druga četvtrtina

U nastavku četvrtine nije bilo golova

U prvoj polovini prvog kvartala viđena su četiri gola. Dva, koja je za Radnički postigao Vanja Udovičić i po jedan koji su za ekipu Crvene zvezde postigli Marko Avramović i Boris Vapenski

Prva četvrtina U neverovatno uzbutljivoj finalnoj seriji, Crvena zvezda je povela posle produžetaka u Beogradu. U novom neizvesnom meču koji je odigran u Kragujevcu Radnički je izjednačio rezultat golom Gaka u poslednjim sekundama meča.U trećem meču, Zvezda je nošena sjajnom igrom Andrije Prlainovića ponovo došla do prednosti, pobedivši goste iz Kragujevca rezultatom 8:7. Beogradski tim je 11. maja u Kragujevcu pvu meč loptu, međutim, domaći tim je bio jači za Vanju Udovičića koji je nosio Radnički do ubedljivog trijumfa (13:9) i izjednačenja u finalnoj seriji.Ostaje da vidimo da li će Radnički, u svojoj prvoj godini postojanja, nakon osvajanja Kupa Evrope uspeti da podigne i trofen namenjen šampionu Srbije, ili će Crvena zvezda posle 20 godina ponovo postati prvak Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track