DEVOJKE SE NAOŠTRILE: I mi ćemo kao momci da pobedimo Hrvatsku
Foto: Saša Pavlić

Evropsko prvenstvo vaterpolistkinje Srbije danas u Areni

DEVOJKE SE NAOŠTRILE: I mi ćemo kao momci da pobedimo Hrvatsku

Ostali sportovi -
Nek se čuje huk s tribina Naše dame pozvale publiku da ih podrži u derbiju grupe B (16.45) kako bi ostvarile rezultat poput „delfina“

Nesrećan poraz od Nemačke (13:14) u duelu prvog kola Evropskog prvenstva već je istorija. Više od dve hiljade navijača imalo je šta da vidi u ovom istorijskom meču, a već danas (16.45) nova je prilika da se tribine Arene popune i da se srpskim vaterpolistkinjama pruži podrška pred duel sa Hrvatskom, pa da ishod bude isti kao u duelu muških ekipa.Veliki izazovIako nikad u karijeri nisu igrale pred većim brojem ljudi, izabranice Vladimira Bajkovića nisu izgorele pred punim tribinama, a poraz od Nemica došao im je kao odlična škola za naredne mečeve. Ovaj današnji mogao bi da bude presudan za plasman u drugi krug takmičenja.- Za nas je ovo bilo dobro iskustvo. Pred nama je već novi meč, tako da samo na to mislimo - rekla je Dragana Ivković, kapiten naše reprezentacije.Na konstataciju da se u duelu sa Hrvatskom očekuje pobeda, Ivkovićeva odgovara:- Znate kako, nećemo nikoga da potcenjujemo. Jednostavno je, treba da sa njima uđemo u utakmicu na isti način na koji smo ušle sa Nemicama i da nastavimo! U prvoj utakmici malo smo zapele, imale kritičnu četvrtinu. To je bitno, da ne stanemo, nego da nastavimo onako kako smo počele.

Teška grupa

Pred našim devojkama su nakon Hrvatske još tri utakmice, pa ako budu bolje u duelu sa komšinicama, biće im potrebna još jedna pobeda za prolaz dalje. Kapiten očekuje da presudna bude utakmica poslednjeg kola.- To je meč sa Francuskinjama. One su, da tako kažem, u toj nekoj grupi sa nama i Nemicama. U kvalifikacijama su Nemice pobedile Francusku sa dva, tri gola razlike i to je utakmica u kojoj ćemo se boriti za prolaz.

Teodora RudićSAD ZNAMO DA MOŽEMOUtakmica sa Nemicama pred velikim brojem navijača ostavila je odličan utisak na mladu Teodoru Rudić (17), pa s pravom očekuje slično iskustvo i u nastavku takmičenja.- Nismo mnogo tugovale, okrenule smo se narednim mečevima. Možemo da pobedimo Hrvatsku, imale smo sastanak, ohrabrile se i idemo dalje. Videle smo da možemo, imamo samopouzdanje, a igrati u Areni je sjajan doživljaj. Imale smo veliku podršku, samo neka tako bude i u nastavku - rekla je Rudićeva.

Karata za finale nemaDELFINI SEJU STRAH U ARENIVaterpolisti Srbije sinoć su igrali s Maltom u drugom kolu svoje grupe Evropskog prvenstva. Posle ubedljive igre na startu takmičenja u meču s Hrvatskom „delfini“ su uterali strah u kosti svim narednim rivalima, pa se tako u Areni mogu čuti samo reči hvale za naše momke. Inače, valja napomenuti da su ulaznice za finale rasprodate.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track