NOVINARI PROTIV MIRKOVIĆA: Časna Srbijo, Sport oslobođen od okupatora uskoro vas čeka na kioscima!
Foto: Kurir Sport

Štrajk traje

NOVINARI PROTIV MIRKOVIĆA: Časna Srbijo, Sport oslobođen od okupatora uskoro vas čeka na kioscima!

Ostali sportovi -

Borba zaposlenih u DSL "Sport", koji su u štrajku, sa vlasnikom lista Sašom Mirkovićem i dalje traje.

Redakcija je stupila u štrajk u petak kada su otkaze dobili novinari Željko Vujičić i Rada Nikolić, a prethodno su mesecima Mirkoviću zamerali na neisplaćenim dugovanjima.

Mirković im je zakazao sastanak za danas u 13 sati, ali im je zaključao vrata redakcije.

Zato su se zaposleni javnosti obratili još jednim saopštenjem, koje je naslovljeno sa "Zbogom budući bivši gazda!", a u kome se kaže:

"Sreća u našoj nesreći, što nam se sve više smeši sreća. Najnoviji tračak sreće i osmeha, kakvih god, gorčih ili slađih, ali uglavnom grohotnih, izazvalo je najnovije sramno obraćanje javnosti, našeg, silom prilika, gazde. Bogu hvala, budućeg bivšeg. Beskrajno smo mu zahvalni na iznesenim 'činjenicama', jer će javnost još lakše i bolje, donekle, da razume pozadinu poruka tog mentalnog sklopa i te iskrivljene logike. Poruke beskrupuloznog čoveka i njegove bezosećajne klike i harange, šačice iznajmljenih 'padobranaca', (prelamača i 'novinara'), koji sa nečuveno slepom posvećenošću, iz samo njima znanih razloga, prave sramna izdanja - kvazi 'Sporta'! Preko 'leševa' vrhunskih, decenijskih profesionalaca DSL 'Sporta', jedne od perjanica sportskog novinarstva, najstarijeg sportskog dnevnog lista na Balkanu"...

"Valjda je dovoljan primer da pogledate broj NAŠEG 'SPORTA' od petka i njihovog bednog i bestidnog novinarskog pokušaja, koji je osvanuo u subotu na kioscima. I najpovršnijim čitaocima je upalo uoči da je npr. odbojkaška strana sramotnim činom urađena po 'kopi – pejst' principu, da je iskopirana ona od prethodnog dana, u 'toploj' nameri da čitaoci što bolje utvrde gradivo. Ko zna, možda i sutra treći put pročitate rubriku o Podraščaninu i izveštaj sa meča igranog u četvrtak... Zašto da ne?"

"Svakako informativno i vispreno novinarski je odreagovano je kada je pod vinjetom 'košarkaška dešavanja' stavljen tekst na celoj strani, zamislite - o istorijatu biciklizma! Ako, što dane, poučno štivo, letnja je sezona, voze se bicikli... I to su samo neki od primera"...

"Ali, izgleda da Mirković i društvo, ipak, imaju savesti, ili je podsvest jača od savesti, pa im se omače naslov na prvoj strani: 'Hoćemo naše pare'! Gle koincidencije! Gle slučajnosti! E pa, gospodine Mirkoviću i mi hoćemo naše zarađene pare i ne samo taj zarađeni novac u muci, atmosferi mobinga, manjka ljudstva, bez zdravstvenog osiguranja, plaćenih doprinosa u socijalnom i štošta čega... spisak je poduži i tek ćemo da nabrajamo! Upravo to su naši 'lobisti': prazni frižideri, neoverene zdravstvene knjižice, neplaćeni računi, opomene od banaka... Dakle, gospodine unesrećitelju bivši, hoćemo naše pare, nećemo tuđe, mi ne poslujemo po vašim principima, a iz vašeg saopštenja se vidi da ste prilično potkovani i upućeni u takva pravila 'biznis komunikacije', mita, korupcije, lobiranja i politikanstva. Nažalost, mi smo iz druge priče! Bili smo dva sveta i 1. oktobra 2015. kada nam se nesrećnim slučajem, pod pokroviteljstvom 'Kompanije Novosti', putevi ukrstiše, a tek sada... Možete samo da sanjate našu orbitu, sportsko-novinarsku elitu! Nismo mi bili očajnici ni u oktobru, a ni sada, pa makar nas isterivali iz stanova zbog neplaćenih rata kredita. Ali neće nas niko isterati iz NAŠEG 'SPORTA', koji je NAŠ 71 godinu i tri meseca. Branimo NAŠ 'SPORT' i odbranićemo ga! I ponovo, srećom, srpska javnost dobro zna ko je Saša Mirković i kako radi i koliko je poštenih radnih ljudi i profesionalaca zavio u crno... Zato odlučno poručujemo – nas branioce NAŠEG 'SPORTA' – VIŠE NEĆE!. A ako, uz to, bude još koja mrvice sreće, zaustaviće se i njegova crna serija sistematskog haranja i uništavanja medija u Srbiji".

"Toliko gospodine Mirkoviću, dosta je bilo mučenja, mrcvarenja poštenih ljudi, vrsnih i poštenih radnika. Što ste nas unesrećili unesrećili ste, ali mogli biste da prestanete i sa usrećivanjem bezumnim i neistinitim navodima u vašim saopštenjima. Zaista, dosta je bilo tragikomedije...Svima je jasno da je ovo poslednji čin vaše agonije! Ne bismo više da traćimo pismenost i talenat na prepiske sa vama, osim ako baš budemo morali, sačuvali bismo ih za velika dela. Poštena i časna Srbijo, DSL'Sport', oslobođen od okupatora, uskoro vas čeka na kioscima!"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track