Novak od Fonjinija kreće ka zlatu, Jelena protiv Serene

Teniseri dobiji rivale

Novak od Fonjinija kreće ka zlatu, Jelena protiv Serene

Tenis -
Janko Tipsarević se sastaje Nalbandijanom, dok Viktor Troicki u prvom kolu igra sa Almagrom. Jelenu čeka Venus Vilijams, a Anu Kristin Mek Hejl

Srpski teniseri i teniserke nisu imali mnogo sreće prilikom žreba za Olimpijski turnir koji će se igrati na terenima Vimbldona.

Novak Đoković će kao drugi nosilac u 1. kolu igrati protiv Italijana Fabija Fonjinija, dok bi u drugom mogao da odmeri snage sa iskusnim Endijem Rodikom, a u trećem bi igrao protiv Marina Čilića ili Lejtona Hjuita a u četvrtfinalu sa Milošem Raonićem ili Žo Vilfredom Congom.

Prvi nosilac Rodžer Federer igraće protiv Kolumbijca Alehandra Falje, dok će Endi Marej, koji je u istom delu žreba gde i Novak, na megdan Stanislasu Vavrinki. Janko Tipsarević imaće u najavi maraton sa Argentincem Davidom Nalbandijanom, dok Viktor Troicki u prvom kolu igra sa Nikolasom Almagrom.

U ženskoj konkurenciji, očajno je prošla Jelena Janković koja će u prvom kolu na megdan pobednici Vimbldona, Amerikanki Sereni Vilijams. Njena sestra Venus prošla je loše pošto nije u formi, a moraće da igra protiv finalistkinje Rolan Garosa, Sare Erani. Što se Ane Ivanović tiče, ona će u prvoj rundi igrati protiv veoma nepredvidive Amerikanke Kristine Mek Hejl.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track