NOVAK VOLI SRBIJU: Đoković obišao manastir Svetog Kozme i Damjana, a onda se družio s narodom na Goču! (FOTO)
Foto: Boban Pribanović

heroj nacije

NOVAK VOLI SRBIJU: Đoković obišao manastir Svetog Kozme i Damjana, a onda se družio s narodom na Goču! (FOTO)

Tenis -

Prvi teniser na ATP listi iskoristio pauzu da obiđe Srbiju

Najbolji teniser sveta Novak Đoković napravio je danas pravu pometnju na Goču, kada se pojavio međ običnim svetom. Nole je obišao manastir Svetih besrebrenika Kozme i Damjana u selu Pleš u opštini Aleksandrovac, a potom se družio sa narodom.

Današnji kompleks sa crkvom i konacima novijeg je datuma. Sagrađen je između 1996. i 2003. godine na mestu gde je prema predanju još u 15 veku postojala bogomolja čija se izgradnja pripisuje Nemanjićima. Prva crkva nikla je 1420. godine i njegova izgradnja vezuje se za Radiča Postupoviča vladara koji je sagradio srednjevekovni grad – tvrđavu pod nazivom Koznik u neposrednoj blizini manastira.

U društvu oca Srđana, majke Dijane, brata Marka i nekoliko prijatelja Novak Đoković je obišao srpsku svetinju. Njegov dolazak u ovaj deo Srbije nije mogao da prođe neopaženo.

Noleeeeeeee

A post shared by Dimitrije Crnojakic (@__crnojakicc__) on

Čim su ga videli, odmah su mu prilazili, tražili autogram i fotografiju. Strpljivi Novak svima je izlazio u susret, pokazavši tako da je običan čovek iz naroda.

Champ @djokernole with fans in Vrnjacka Banja. ? #NoleFam

A post shared by Slavica ??. Novak's fan ? (@eternally_proud_of_novak) on

Vrlo brzo posle susreta sa Novakom društvene mreže su se usijale, jer su se lokalci želeli pred svetom pohvaliti ko im je bio u gostima.

Novak Đoković je uvek voleo da izlazi u narod, što bi se reklo. Tako je u Beogradu često puta znao da ode na pijacu Zeleni venac i tamo napravi pravo narodno veselje.

Prošle jeseni posetio je selo Brzeće na Kopaoniku i sa meštanima vadio krompir. Tada se na društvenim mrežama pohvalio jednim lepim i velikim primerkom domaćeg srpskog krompira.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track