BRUKA I SRAMOTA! Sergej  i Siniša PROZVALI NOVAKA: Stao uz borce protiv  rasizma a oni bi da ga uvuku u svoju politiku!
Foto: Damir Dervišagić, Filip Plavčić, AP/Darko Vojinović

da li je realno

BRUKA I SRAMOTA! Sergej i Siniša PROZVALI NOVAKA: Stao uz borce protiv rasizma a oni bi da ga uvuku u svoju politiku!

Tenis -

Prvi reket sveta, srpski teniser Novak Đoković, našao se na udaru pojedinih javnih ličnosti jer je javno iznosio svoje mišljenje o protestima u Americi i tom prilikom podržao borce protiv rasizma.

Novaku zapravo zameraju što se više bavi tuđim problemima nego našim. Naime, poznati scenarista Siniša Kovačević podelio je tvit koji je izazvao burne reakcije na društvenim mrežama.

Kovačević je napisao.između ostalogh da je Novak stao uz borce protiv rasizma".

"Bravo. I koale zaslužuju tvoju brigu, Amazon takođe, siromašni teniseri sa zaradom ispod sto hiljada dolara godišnje, gladni u Africi, bolesni od korone u Italiji" , naveo je Kovačević i doda da "kad uhvatiš malo vremena, baci pogled i na svoj narod. Znaš, diko naša, ovde je surova diktatura".

Lider PSG-a Segej Trifunović nešto kasnije je podelio ovaj tvit uz komentar: "Tačno, nažalost", rekavši "da potpisuje napisano".

Podsetimo, Novak je u utorak na društvenim mrežama objavio crnu fotografiju uz komentar "Život crnaca je vredan". Tako je podržao akciju "BlackoutTuesday", koja je pokrenuta kako bi se dala podrška tamnoputim osobama u celom svetu.

Tokom čitave karijere Novak je činio sve da se maksimalno distancira od politike i nikada nije davao takvu vrstu podrške pojedincima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja