KURIROVA INICIJATIVA URODILA PLODOM: Novak Đoković upoznao Biserku, majku Dražena Petrovića! VIDEO
Foto: EPA/Roman Pilipey, Printscreen, Nemanja Nikolić

đoković je podseća na sina

KURIROVA INICIJATIVA URODILA PLODOM: Novak Đoković upoznao Biserku, majku Dražena Petrovića! VIDEO

Tenis -

Biserka Petrović majka Dražena Petrovića došla je u Zadar na drugi vikend Adria tura ne bi li upoznala najboljeg tenisera sveta Novaku Đokovića, koga neizmerno poštuje i koji je podseća na njenog Dražena.

Nakon konferencije za medije održane u Zadru pred početak Adria tura u ovom gradu, Novak Đoković je dobio priliku da upozna majku Dražena Petrovića, gospođu Biserku.

Biserka je Novaku poklonila dres sa Draženovim imenom, I to broj 3 koji je legendarni košarkaš nosio u Nju Džersiju.

Novak joj nije ostao dužan i poklonio je Draženovoj majci svoj reket.

"Šta reći o Draženu, on je čovek kojem su svi divili od bivše Jugoslavije do Amerike. Bio je ikona sporta, ostavio je dubok trag. Najveći utisak na mene ostavio je dokumentni film " Jednom braća", gde sam još bolje upoznao ko je bio Dražen. Čast mi je što sam ovde sa vama i osećam Draženovo prisustvo", rekao je Novak i zahvalio se prisutnima što su došli u Zadar.

Biserka je rekla da je Novak podseća na Dražena a potom govorila o svom sinu po mnogima najboljem košarkašu svih vremena sa ovih prostora

" Dražen je bio ponos svih nas, i ako je jedan Real Madrid za koji je igralo samo jednu sezonu odao počast, onda je jasno kakav je trag stavio ida zbog toga onda morate živeti koliko god vam bilo teško", objasnila je Draženova majka

Petrović je u Realu proveo jednu sezonu, a klubu iz Madrida je maestralnim partijama doneo trofej u tadašnjem Kupu pobednika kupova i trofej u Kupu Kralja.

"Navijači Real Madrida imali su privilegiju da uživaju u njegovim partijama u tokom sezone 1988./89, a u belom dresu je izvodio egzibicije koje su mu napravile mesto u istoriji Reala.

Među egzibicijama se ističe finale Kupa pobednika kupova u kojem je postigao 62 poena u pobedi nad ekipom Snajdera iz Kazerte. Te sezone je osvojen i Kup Kralja", objavio je nedavno Real na zvaničnoj stranici kluba.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track