ISPRAVKA: Đoković nije najavio da će doći na sahranu mitropolita Amfilohija
Foto: EPA/JULIEN DE ROSA, Printscreen Youtube

ISPRAVKA: Đoković nije najavio da će doći na sahranu mitropolita Amfilohija

Tenis -

Kurir je 31.10.2020 preneo pisanja da će najbolji teniser sveta Novak Đoković doći na sahranu mitropolita Amfilohija, ali ove najave s njegove strane nije bilo.

On se samo na Instagramu oglasio tužnom porukom.

Mnogi su lošu igru u četvrtfinalu turnira u Beču protiv Lorenca Sonega povezali sa smrću mitropolita. Čak je i sam Novak nakon poraza rekao da mu kada je čuo tužnu vest više nije bilo do igre.

"Jako tužan dan za pravoslavlje, Amilohije je bio veliki borac za pravoslavlje i neko ko je bio zvezda vodilja sa srpsku pravoslavnu crkvu i srpski narod u Crnoj Gori. Imao sam tu čast da ga upoznam i neko vreme provedem pored njega i osetim tu neverovatnu energiju koju je on posedovao. Iako on fizički više nije među nama, on će duhovno biti među nama dugi niz godina, a mi mu toliko dugujemo da se sećamo njega i da ga sa osmehom pominjemu i budemo mu zahvalni za sve ono što je uradio, pogotovo u poslednje vreme. On je bio odvažan kada su se dešavale važne stvari vezane sa SPC i pokazao je narodu kako se čuva kulturno nasleđe i naša duhovna baština", rekao je Novak na konferenciji za medije.

foto: Instagram Printscreen

Mitropolit Amfilohije Radović biće sahranjen sutra u Podgorici.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track