NOVAK ZABRINUO NAVIJAČE! Đoković otkrio da je tokom meča imao 2 ZDRAVSTVENA PROBLEMA: Osećao sam malo poteškoća!
Foto: Profimedia

VIMBLDON

NOVAK ZABRINUO NAVIJAČE! Đoković otkrio da je tokom meča imao 2 ZDRAVSTVENA PROBLEMA: Osećao sam malo poteškoća!

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković otkrio je na konferenciji za medije da se tokom meča sa Denisom Šapovalovim borio sa zdravstvenim problemima.

Puno se priča o tvojoj strateškoj dubini, kako je to izgledalo, kroz jednu introspekciju, u meču iz tvog ugla kada možda igra nije bila na željenom nivou?

- Sam sebi sam najveći kritičar. Znao sam da odigram mnogo bolje nego što je to bio slučaj, ali sam našao put i način da pobedim protivnika. To je ono što se računa na kraju. Iskreno, poslednjih dan ipo sam imao stomačnih problema i to me je poremetilo na početku. Dok su trajala dva seta osećao sam malo poteškoća, ali sma krajem trećeg seta to probio i bolje se osećao. Ali to ne govorim kao izgovor, nego su se okolnosti tako postavile da taj osećaj koji sam imao, mala vrtoglavica mi nije dozvolila.

Novak Đoković
foto: Profimedia

- Verovatno sam nešto loše pojeo, ne znam. Naravno, tu su i emocije, milion stvari, faktora sa strane koji utiču na lošije stomačno stanje. Već je bilo mnogo bolje od sredine meča, i dalje nije idealno, ali imam dovoljno vremena da se oporavim i dovedem sebe u idealno stanje za nedelju. Što se tiče njegovih prilika, imao ih je puno, servirao je za set i u drugom setu je imao mnogo brejk lopti. Naravno da ne želim uopšte da se nađem u takvim okolnostima i situaciji gde moram da se vadim, ali postoji podloga na kojoj možeš brzo da se izvadiš iz tih ponornih situacija, iz bunara, to je trava. Naravno da se nekako uvek oslanjaš na servis, iako je 0:40, 15:40 možeš sa dva-tri poena servisom da se vratiš u život. To je bio slučaj, ali imao sam malo i sreće, on je promašio nekoliko lakših forhenda u tim ključnim momentima kada je mogao da me brejkne. S druge strane, imao sam i ja svoje šanse koje nisam koristio, posebno u trećem setu. Poprilično je egal bio meč, moram da kažem, baš izjednačeno. Ja sam samo odigaro bolje i staloženije u momentima kada se lomio rezultat u sva tri seta. Ne možeš uvek da daš najbolji kvalitet tenisa, koji želiš i planiraš, ali možeš da daš neki svoj maksimum, da pokušaš da nađeš način da pobediš. Meni se to u karijeri često dešavalo, gde sam prosto, što bi rekli Englezi, uspevao da 'find the way to win", nađem način i put da pobedim, i to je ono što se računa. Znao sam da ću u presudnim trenucima imati šansu protiv njega, on je i dalje neiskusan i zelen u tim velikim mečevima na grend slemovima. Prvo polufinale, istp, on je igrač koji može briljantno da igra tri poena i onda ti pokloni dva-tri poena. Tako da to je nešto čega sam bio svestan ulazeći u ovaj meč. Čekao sam svoju priliku i kada mi se ukazala, iskoristio sam je.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale Vimbldona, pošto je savladao Denisa Šapovalova 7:6 (7:3), 7:5, 7:5.

Srpski as dobio je i sedmi međusobni duel protiv Kanađanina i u nedelju će se boriti za trofej protiv Matea Beretinija.

- Imao sam slab ritern. Šapovalov je sjajno igrao i nezgodno je igrati protiv takvog protivnika. Međutim, za standard i kvaitet mog riterna koji obično pružam ovo je bilo dosta ispod proseka. Radiću na tome i nadam se da ću se osećati malo bolje i d aću moći da odigram na višem nivou jer tako mora. Sada ide Beratini koji je iskusniji od Šapovalova, koji igra izuzetno dobro, sa snažnim servisom i forhendom, to su njegova dva najveća oružja. Trenirao sma sa njim pred Vimbldona, igrali smo na Rolan Garosu, znam šta me očekuje, on je u sjajnoj formi ove godine, posebno na travi. Osvojio je Kvins i odigrao fantastičan turnir do sada, izgubio je možda samo jedan set. To deluje impresivno, ali finale je finale, ja tu imam mnogo više iskustva i trudiću se da tu mentalnu snagu i iskustvo iskoristim za poduhvat.

Novak Đoković
foto: EPA

(Kurir sport/V.B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track