Srbija na startu gostuje u Belgiji

Dejvis kup

Srbija na startu gostuje u Belgiji

Tenis -
Ukoliko savlada prvu prepreku, našu selekciju bi u četvrtfinalu čekao bolji iz duela SAD – Brazil, a nakon toga u eventualnom polufinalu Španija, Hrvatska ili Italija

Teniska reprezentacija Srbije igraće u prvom kolu Svetske grupe naredne godine protiv Belgije, odlučeno je žrebom u Lonodnu. Dueli prvog kola su na programu od prvog do trećeg februara naredne godine, a naša selekcija će gostovati Belgijancima.Belgija je inače do Svetske grupe stigla pobedivši u plej-ofu Švedsku sa 5:0 na svom terenu. starosedeocima Stivu Darsisu i Olivijeu Rohusu pridružio se ove godine veoma taleentovani David Gofan koji je protiv Šveđana ostvario dve pobede u singlu.

Poslednji put naša selekcija je igrala protiv Belgije 2005. godine kada su na terenima Gemaksa gosti slavili sa 3:2 a odlučujuću pobedu ostvario je Fligen protiv tada 18-godišnjeg Đokovića.

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović, rekao je da je zadovoljan što će naš tim u prvom kolu tog takmičenja gostovati Belgiji

"Zadovoljan sam žrebom, s obzirom koga smo mogli da dobijemo u prvom kolu. Belgija je vrlo ozbiljan protivnik, ali ipak mnogo lakši od Švajcarske koja je takođe mogla da nam zapadne. Igraćemo u gostima, tako da ćemo ozbiljno prići meču. To će za njih biti spektakl jer im dolaze prvaci sveta, pa će se maksimalno pripremiti za duel", rekao je Obradović agenciji Beta.

Obradović je istakao da se nada da će četvorica najboljih srpskih tenisera Novak Đoković, Janko Tipsarević, Viktor Troicki i Nenad Zimonjić moći da igraju u duelu sa Belgijom.

"Moram da se čujem sa svim igračima. Ide kraj sezone, pa pripreme, pa Australijan open, koji je zbog različitih vremenskih zona naporan turnir. Ima još dosta vremena, očekujem sve igrače, ali ćemo videti kada pojediačno budem popričao sa njima. Nadam se da će sva čevorica moći da igraju", istakao je selektor Srbije. Obradović je kazao da će morati da detaljno analizira protivnika, pošto srpski teniseri ne igraju često protiv belgijskih.

"Posao neće ni slučajno biti lak, Belgija je prethodnih 10-ak godina znala da pobedi velike reprezentacije. Možda nemaju poznate pojedince, ali su pravi Dejvis kup tim. Moram dobro da isplaniram plan putovanja, da napravim skauting, jer je protivnik nepoznat pošto naši igrači ne igraju često sa njihovim", kazao je on.

Teniser Nenad Zimonjić smatra da naš tim ima priliku da se revanšira Belgijancima za poraz iz 2005. godine.

"Meč sa Belgijom u Beogradu bio je izuzetno težak i napet. Izgubili smo sa 2:3. Imaju kvalitetne i talentovane igrače i mislim da će to svakako biti lep i interesantan meč", rekao je Zimonjić i dodao da će se tek videti koju će podlogu Belgijanci izabrati, ali da očekuje da će se mečevi igrati na šljaci.

Ukoliko savlada prvu prepreku, našu selekciju bi u četvrtfinalu čekao bolji iz duela SAD – Brazil, a nakon toga u eventualnom polufinalu Španija, Hrvatska ili Italija. Mečevi četvrtfinala igraju se od 5. do 7. aprila, polufinale je na programu od 13. do 15. septembra, a finale od 15. do 17. novembra.

U ostalim duelima prve runde sastaju se Kanada – Španija, Italija – Hrvatska, SAD – Brazil, Francuska – Izrael, Argentina – Nemačka, Kazahstan – Austrija i Švajcarska – Češka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track