Laslo Đere: Igraću za Srbiju!

Teniski biser iz Sente nema dilemu

Laslo Đere: Igraću za Srbiju!

Tenis -
Odbio bih ponudu neke druge zemlje jer želim da budem član srpske Dejvis kup reprezentacije, kaže mladi teniser

Divi se Noletu!Talentovani srpski teniser Laslo Đere (18) kaže da će uvek igrati za Srbiju i da o drugim zemljama nikada nije razmišljao. Put sličan Đereovom imali su Novak Đoković i Ana Ivanović.- Nole i Ana trenirali su u praznom bazenu, a ja zimi na neravnoj podlozi, prekrivenoj tepihom, u magacinu bez grejanja. Žao mi je što nemamo uslove za rad kao naši vršnjaci u drugim državama. Da nemam veliku podršku porodice, pre svega oca Čabe, teško da bih dogurao dovde - rekao je za Kurir Đere i dodao:- Dosad nisam imao ponudu da zaigram za neku drugu selekciju. Ako bi i stigla, odbio bih je! Želim da budem član Dejvis kup reprezentacije Srbije i igram za svoju zemlju!Ne krije da se divi Novaku Đokoviću i ostalim „orlovima“.- Njihovi saveti mi mnogo znače. Divim se igri Noleta, Tipse i Troickog. To što je Đoković ostvario je neverovatno. Bio bih srećan kad bi mi za reketom pošlo barem pola od onog što je on učinio. Svestan sam da je za tako nešto neophodno da još mnogo radim. Prvo, da unapredim servis - tvrdi Đere.(S. U.)

Posle oranž bola osvojio KikinduNekadašnji osvajač Oranž bola Laslo Đere (18) dobio je juče teniski fjučers u Kikindi, pobedom nad duplo starijim Rumunom Teodorom Kracijunom sa 6:2 i 6:1.- Uzeo sam 18 ATP bodova. Ovim trofejom pruža mi se prilika da na nekom narednom budem nosilac. Na ATP listi sad ću biti oko 660. mesta, što je za moje godine sasvim solidno - kaže Đere.

Potresao ga slučaj TroickiMladog Lasla Đerea potresao je slučaj Viktora Troickog, koji je suspendovan zbog dopinga.- Vrlo mi je žao zbog svega što se Viktoru desilo. Verujem da je nevin, da ništa nije skrivio. Nadam se da će mu kazna ipak biti umanjena - priželjkuje Đere.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track