BORIS BEKER OTKRIO TAJNU: Evo zašto je Novak Đoković najbolji na svetu
Foto: AP

Saradnja koja daje rezultate

BORIS BEKER OTKRIO TAJNU: Evo zašto je Novak Đoković najbolji na svetu

Tenis -

Slavni nemački teniser Boris Beker od 2013. godine nalazi se u stručnom štabu srpskog tenisera Novaka Đokovića.

Njihova saradnja donela je sjajne rezultate, između ostalog i pet Grend slem titula.

Beker je u intervjuu za američke medije otkrio neke detalje koji potvrđuju zašto je srpski teniser ubedljivo najbolji na svetu.

"Naša saradnja se svodi na iskonsko znanje. Novak zna da me zovne i u tri ujutro kako bi pričali o tenisu. I u snu mogu da vam kažem stvari za koje nikada niste čuli, a to nije nešto što ne može da se uči ili pročita. To najbolje razumemo samo mi što smo nekada igrali, a sada smo preuzeli trenersku ulogu", rekao je Nemac.

Kada se udruže bivši i aktuelni broj jedan, onda, prema rečima Nemca, nema mnogo mudrosti.

"Novak je prvi shvatio da mu je potreban neko ko je već osvajao sve, a da je talentovan, nema dileme. Zbog toga je već toliko osvojio. Ima i prirodan dar, ali i ulaže veliki napor da bi postao još bolji igrač. Naravno, svi smo izloženi pritiscima, ali ako razmišljate o tome, onda ovaj posao nije za vas. Upravo zato, kad god Novak igra, ja osećam samo uzbuđenje. Za mene je to veliki izazov i skoncentrisan sam da osvoji što više velikih turnira."

I dok se mnogi šale da je srpski inat i nemačka upornost dobra kombinacija, Beker tvrdi da stvari ipak nisu toliko jednostavne.

"Nikad ne ocenjujem ljude po tome iz koje su zemlje, dokle god mislimo slično znam da ćemo naći rešenje za sve. Ipak, nisu svi turniri i sve zemlje iste, pa ono što funkcioniše u Nemačkoj, možda neće u Kini. Upravo zato za svaki turnir imamo drugu taktiku".

Beker je stigao u Novakom tim 2013. godine, kao poslednji deo šampionske slagalice koji je nedostajao.

"I pre nego što sam započeo saradnju s njim, već je bio okružen sjajnim ljudima. Ima neverovatnog kondicionog trenera Fil-Griča koji zna toliko toga, odličan tim fizioterapeuta... Bez njih, Đoković ne bi sve mogao da postigne sve ovo. I ima Marijana Vajdu, koji mu je najbliži saradnik već sedam, osam godina. Svako od nas ima svoju ulogu u njegovom napretku", završio je Boris Beker.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track