Grand će propasti bez Pinka
Foto: Damir Dervišagić

Željko Mitrović oterao sašu Popovića i sledi brodolom

Grand će propasti bez Pinka

Stars -
Njihov uticaj kao kanala na kablovskoj je zanemarljiv. Prema istraživanjima, gledanost im je svega 0,40 odsto! Mogućnost da ih TV Prva primi među zemaljske emisije je pod znakom pitanja

Konačni obračun.Televizija Pink od 1. maja više neće emitovati emisije „Grand produkcije“, izuzev talent šou-programa „Zvezde Granda“, saopšteno je iz ove medijske kuće. Sa programa se skidaju „Grand šou“, „Grand parada“ i „Narod pita“, koji su se skoro dve decenije emitovali na „ružičastoj televiziji“.- Pre nego što smo se opredelili da ovu vest saopštimo medijima, Željko Mitrović je odluku saopštio direktoru „Granda“ Saši Popoviću. U prijateljskom razgovoru dogovoreno je da emisija „Zvezde Granda“ bude emitovana do kraja ove sezone, dok ćemo se naknadno usaglasiti da li ćemo nastaviti emitovanje i u narednoj - izjavio je Darko Popović, direktor PR sektora Pinka i savetnik Željka Mitrovića:Dve decenije saradnje- Gotovo dve decenije veoma uspešno sarađujemo sa „Grandom“, ali smo ipak doneli odluku da preuzmemo proizvodnju zabavnog programa i znatno podignemo nivo produkcije.A kako Kurir saznaje, „Grand produkcija“ nije očekivala da će Pink zaista skinuti s programa njihove emisije, iako im je to bilo najavljeno pre dva meseca.- Ovo je posledica „Grandove“ saradnje sa SBB povodom njihovog kanala i ustupanja kablovskom operateru većinskog udela u „Grandu“. Brena, Boba Živojinović i Saša Popović kao vlasnici nisu o tome obavestili Mitrovića do okonačanja svojih dogovora sa SBB. Još 2010. godine su potpisali ugovor na pet godina s klauzulom da obe strane mogu da ga raskinu kad hoće. A imali su dil i da njihov kanal bude u Klik Pink paketu kao Pink Grand kanal - ističe naš sagovornik.On naglašava da je Popović, kao alfa i omega svoje produkcije, brzopleto doneo odluku o ulasku u posao sa SBB.

Sudbina ZAM- Možda je mislio da će Pink morati da i pored toga nastavi saradnju u vezi sa zemaljskim emisijama po starom dogovoru i da Mitrović ne može bez njih. Navodno, imali su alternativu s Prvom TV, koju im je obezbedio SBB. Međutim, kad im je Mitrović saopštio da od 1. maja više neće imati emisije na Pinku i da mogu ići samo „Zvezde Granda“, uplašili su se za svoj opstanak! Sada je njihov uticaj kao Grand kanala zanemarljiv. Prema istraživanjima gledanosti, gledan je svega 0,40 odsto! Da li će ih TV Prva primiti u zemaljske emisije, to je pod velikim znakom pitanja. Vrlo brzo će izgubiti mesto u šou-biznisu i TV produkciji. Treba se setiti sudbine ZAM produkcije i Ganeta Đokića iz 2001. godine - zaključuje naš izvor.Pokušali smo da dobijemo izjavu iz „Grand produkcije“, ali se oni nisu oglašavali do zaključenja broja.

Velelepna scena...Bravo šou
Velelepna scena...Bravo šou

MuljanjeNE ZNA SE VLASNIČKA STRUKTURA „GRANDA“Kurir saznaje iz nezvaničnih izvora i da je pitanje kakvu su saradnju Grand i SBB napravili.- Ako su Brena, Boba i Saša prodali vlasnički udeo od 51 odsto američkoj firmi KKR, koja je vlasnik SBB, zašto do sada to nije registrovano u APR kroz vlasničku strukturu, jer je od te objave prošlo već skoro dva meseca? - pita se naš sagovornik i dodaje:- Platforme SBB u Srbiji, regionu i dijaspori imaju oko 1.700.000 korisnika, a „Grandu“ uplaćuju 0,15 evra po korisniku mesečno za ekskluzivna prava u distribuciji tog kanala u narednih pet godina. Da li posle isteka tog perioda vlasnik „Granda“ postaje SBB? - pita se izvor Kurira.

Promene na PinkuODLAZIPonedeljak - Narod pitaPetak - Grand šouNedelja - Grand paradaOSTAJE DO DALJEGSubota - Zvezde GrandaStižePonedeljak - Vreme zabave- Atraktivan šou u kojem će gledaoci videti kako se poznate ličnosti snalaze u zanimljivim igrama, kako izgleda njihov dom, kuda se kreću i kako su se snašli u skrivenoj kameriPetak - Bravo šou- Najzahtevniji projekat svih vremena na ovim prostorima, a u prvoj epizodi gostuju najveće zvezde, poput Cece Ražnatović, Dragane Mirković i Miligrama. U igranom programu učestvuju glumačke legende poput Seke Sablić, Branislava Lečića, Ljilje Stjepanović i Vlaste Velisavljevića.

Muzika„GRANDOVI“ PEVAČI DOBRODOŠLITelevizija Pink se u saopštenju zahvalila „Grand produkciji“ na dugogodišnjoj saradnji i poželela mnogo sreće u daljem poslovanju, naglasivši da će i u narednom periodu ostati u prijateljskim odnosima, a da će kvalitetni i popularni pevači „Granda“ imati prostora na „ružičastoj televiziji“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja