ESTRADA NAS SAVETUJE: Kako da ostanete zdravi i 2015. godine
Foto: Kurir I Fonet

ESTRADA NAS SAVETUJE: Kako da ostanete zdravi i 2015. godine

Stars -
Razloga za osmeh uvek ima, pitanje je samo da li želite da vidite lepe stvari u životu ili ne

Suzana Mančić, voditeljka Svi da smanje konzumiranje cigareta- Savetovala bih građanima da smanje konzumiranje cigareta i alkohola, ali i da vežbaju. Međutim, ne treba da preteruju ni u tome kako ne bi naškodili zdravlju, naročito ako su u poznijim godinama. Savetovala bih im da što više vremena provode na čistom vazduhu, da uživaju u prirodi i zaborave na tablete, laptopove i mobilne telefone.Iva Štrljić, glumica i spisateljicaPosmatrati svet s ljubavlju

- Podržavam zdrav način života, pa u tome čak umem i da preteram. Međutim, da bi čovek bio zdraviji, ponekad nije dovoljno samo da se zdravo hrani i da redovno vežba, već da nađe i neki zdrav ugao iz kog će posmatrati svet oko sebe - ugao ispunjen ljubavlju i samopoštovanjem. Moj savet za 2015. je: šta god da radite, začinite to s mnogo više nade nego što ste to činili u godini koja ostaje iza nas.

Saša Plećević Dr Filgud, trenerNe zaboraviti pet obroka dnevno

- Ne postoji lek koji može da zameni pravilnu ishranu i zdravu fizičku aktivnost, zato savetujem da 2015. posvetimo korigovanju tih stvari. To konkretno znači da imamo pet obroka dnevno, ali da izbegavamo so, šećer, belo brašno i masnu hranu. Cigarete bi bilo poželjno u potpunosti izbaciti, a uvesti svakodnevne šetnje od barem pet kilometara. Alkohol nije poželjan, osim jedne do dve čaše crvenog vina. Potrebno je piti i 2,5 litara tečnosti dnevno.

Lidija Vukićević, glumicaNajbolji lek je đumbir s medom

- Najbolji „lek“ koji sam otkrila i koji preporučujem je đumbir s medom. Treba uzeti 200 do 250 grama đumbira, sitno ga iseckati, staviti u teglu od litar i politi medom. Taj eliksir čisti organizam i odličan je za imunitet, ja ga uzimam nekoliko puta dnevno. Pored toga, treba imati pozitivan stav prema životu, oslanjati se pre svega na sebe i biti optimista. Razloga za osmeh uvek ima, pitanje je samo da li želite da vidite lepe stvari u životu ili ne.

Snežana Dakić, voditeljkaIzbaciti testeninu i belo brašno

- Svakog dana treba popiti bar 2,5 litara vode. Ona pročišćava krv, sprečava taloženje masnoće i dobra je za pritisak. Savetujem da se testenina, pecivo i hleb od belog brašna zamene raženim ili heljdinim. Važno je šetati, i to ne samo za liniju već i za raspoloženje i rešavanje problema kao što je glavobolja. Pošto je i mentalno zdravlje izuzetno važno, savetujem svima koji se osećaju loše da potraže pomoć stručnjaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track