Najnovije vesti

SAGRADILA VILU U DIVLJINI, ULOŽILA VIŠE OD 1.000.000 € Ovako izgleda novi dom Elene nakon razvoda od Karića, ima i sobu za RITUALE
Foto: Pritnscreen/Instagram

nameštaj sama dizajnirala

SAGRADILA VILU U DIVLJINI, ULOŽILA VIŠE OD 1.000.000 € Ovako izgleda novi dom Elene nakon razvoda od Karića, ima i sobu za RITUALE

Stars

U samoj divljini u šumi na Kosmaju, Elena Karaman Karić, sagradila je vilu koja ima više od 300 kvadrata, a sada završava poslednje finese kako bi mogla do kraja godine da se useli u novi dom.

- Elena je sama dizajnirala nameštaj, ali i neke antikvitete je već naručivala iz inostranstva, a koji su autentični i unikatni pa im je cena više desetina hiljada evra. Sada sama kreči dom, ali isto tako i oslikava zidove s obzirom na to da je to njen hobi koji gaji godinama. Veliku pomoć dobija od majke, ali i snova, ali isto tako želi koliko je moguće sve sama da završi. U domu se nalazi posebna prostorija za njene rituale kojih se nije odrekla. Vila koja je usred šume izgleda bajkovito i ujedno moderno, a od cene koje je uložila zastaje dah. Čuo sam da je uložila preko milion evra. Kako za gradnju, tako za nameštaj i razne antikvitete i slike kojima će opremiti enterijer. Ona je veliki ljubitelj umetnosti, a dela vrhunskih majstora koštaju. Ne žali novac, samo da je opremi kako je zamislila - kaže za izvor upućen u celu priču.

Ona će, kako dodaje izvor, živeti sa sinovima, a život u šumi im neće predstavljati problem.

- Svi su se već navikli na taj način življenja. Srodili su se sa prirodom. Ona ih je učila koliko je priroda značajna i deca su od malena odgajana u tom duhu. Sada gleda i da kupi neke životinje koje bi gajila na imanju, a imaće i svoju baštu organskih proizvoda - ističe izvor

Inače, i sama Elena je ranije rekla da voli da pri uređenju doma kombinuje antikvitete i moderan dizajn.

- Za mene je prostor, sam po sebi neiscrpan izvor inspiracije. A nje ima svuda, od dečjeg crteža, preko kante za đubre na Kališu, do prirode koja je sama po sebi inspirativna. Volim antikvitete. To sam, valjda, ponela iz svoje primarne porodice. Moja mama nas je svakodnevno bombardovala nekim novim servanom, tabernaklom ili pak starim becom ili sevr porcelanom. Pravo umeće bilo je proći kroz salon, a ne potkačiti neku od tih rka, kako smo ih mi tada zvali. Na posletku smo se izveštili u vožnji slalom na suvom. Danas smatram da malo kulture nije na odmet u svačijoj kući - pričala je ranije za “Stori” Elena Karić, koja se iz javosti potpuno povukla poslednjih godina.

Nakon razvoda od Jugoslava Karića Elena Karić prodala je kuću na Kosmaju Jeleni i Novaku Đokoviću za tri miliona evra, a sada je sagradila vilu pored kuće bivšeg devera Bojana Karića.

Novak Đoković, Jelena Đoković
foto: Printskrin/Instagram

Elena je ranijih godina govorila da nikada nije zavisila od supruga Jugoslava, pa da uz svoj biznis koji ima može lagodno da živi.

- Da, ja imam lep biznis i da, odlično zarađujem, ali ne vidim razlog da se zbog toga bilo kome pravdam. U pravu ste, imam mogućnosti da posećujem divne destinacije, ali zahvalnost i odnos sa prirodom se može praktikovati i ispred prvog drveta u parku - rekla je tada dizajnerka enterijera kada ju je jedan od pratioca na društvenoj mreži optužio da troši novac supruga Jugoslava.

Ona je nakon razvoda obelodanila svoju vezu sa fotografom Dušanom Reljinom, sa kojm je i živeti u ovom zdanju krojenom po njihovoj meri.

Elena Karic, Dusan Reljin
foto: Sonja Spasić, Damir Dervišagić

Elena je veliku prašinu podigla kada je pobjavila da praktikuje poseban obred tokom menstrualnog ciklusa, a što su joj bivše komšije često zamerale.

- Svakog meseca imamo priliku da donesemo prinovu na Zemlju putem svoje mesečeve krvi, kao što su to radili naši preci. U procesu zaceljenja patrijarhalnih rana vrlo je važno pružiti pažnju i svest o načinu oslobađanja naše svete tečnosti. Predavanje menstrualne krvi je drevna tradicija koja neguje našu vezu sa majkom Zemljom i omogućava nam da učestvujemo u razmeni energije sa njom. Tokom poslednjih nekoliko godina pokrenula sam mnoge žene širom sveta na ovaj sveti ritual. Postoji mnogo različitih načina prikupljanja naše mesečeve krvi. Korišćenjem čašica umesto tampona možemo povezati sa matericama našu svetu žensku suštinu, prikupiti krv za prinošenje i doprineti zdravijem okruženju. Umesto da ono što je naša ženska esencija završi u kanalizaciji, prospe se nazad u travu, u zemlju, uz molitvu - zahvalnost majci zemlji na mogućnosti rađanja. Podrazumeva zahvalnost i pozdrav iskri života u nama, a ne kojekakvo “prinošenje žrtve” - napisala je ona na društvenim mrežama.

Blagoslovila temelje kuće

Dizajnerka nameštaja otkrila je i da je pre gradnje obavila jedan od mnogobrojnih rituala koje redovno praktikuje.

- Blagoslov za temelje kuće - poručila je Elena koja je često na društvenim mrežama pokazivala kako je počela gradnja na Kosmaju i kako je tražila mesto koje će joj energetski pristajati.

Elena Karaman, Elena Karić
foto: Damir Dervišagić

kurir.rs/blic

Bonus video:

OKRENULA JE OVO NAOPAKO I ZAKAČILA NA PLAFON: Elena Karaman Karić svoj dom nazvala SVETIM, a evo šta sada RADI! VIDEO
00:37

OKRENULA JE OVO NAOPAKO I ZAKAČILA NA PLAFON: Elena Karaman Karić svoj dom nazvala SVETIM, a evo šta sada RADI! VIDEO

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja