SPREMNI ZA PROSLAVU NAJRADOSNIJEG PRAZNIKA: Kurirova TV lica porazbijala jaja! (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić

Intervju

SPREMNI ZA PROSLAVU NAJRADOSNIJEG PRAZNIKA: Kurirova TV lica porazbijala jaja! (FOTO)

Stars -

Olja Lazarević, Milica Marković, Ljiljana Stanišić, Vanja Camović, Jelena Nikolić, Isidora Lukić, Goran Anđelković i Ivan Gajić poznata su lica Kurir televizije koja se već mesecima nalaze ispred televizijskih kamera.

Olja Lazarević, Milica Marković, Goran Anđelković, Ivan Gajić
foto: Nenad Kostić

Milioni u Srbiji prate njihov rad, a na dogovoreno fotografisanje za vaskršnji broj Kurira stigli su i te kako raspoloženi. Poziranje ispred objektiva i fotografa im je u krvi i ništa im ne pada teško. Vaskršnje teme u njima bude radost, koju oni danas sa osmehom prenose na mlađe generacije. Tradicija se poštuje, a farbanje jaja se podrazumeva. Oni su uoči Vaskrsa, samo za naše čitaoce, rekli da će praznik provesti porodično. Naravno, ženski deo je zadužen za farbanje jaja, kao i bogatu trpezu, dok će muški deo Kurir televizije uživati u specijalitetima.

Jelena Nikolić

Sa dečkom obilazim familiju u Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj

Jelena Nikolić poznatija kao Kontrakulturna ove godine će Vaskrs provesti sa dečkom. Njih dvoje će obilaziti Srbiju i region kako bi posetili rodbinu.

Kontrakulturna
foto: Zorana Jevtić

- Ove godine ću otići sa dečkom da obiđemo familiju u Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori! Emisije su spremne, pa ćemo taman malo da odmorimo. Kod mene u kući se poštuje svaki praznik, to su mi najčešće najlepši delovi godine - kaže Jelena koja je otkrila i da je postila ceo Vaskršnji post.

Ljilja Stanišić, Jelena Nikolić
foto: Privatna Arhiva

Ona otkriva da je za praznike uvek raspoložena.

- Uvek je zabava za vreme praznika, jer je cela porodica i familija na okupu. Najčešće se šale sa tim što ne jedem ni meso ni jaja, zbog veganske ishrane, pa otac svaki put dramski poslužuje svima delikatese od mesa, a meni paradajz salatu. Nadam se da će posle toliko godina da se navikne.

Isidora Lukić

Sa bakom farbam jaja

Voditeljka "Realne priče" otkrila nam je s kime provodi praznik, da li posti i ko farba jaja u njenoj porodici.

- Kao i svake godine, Vaskrs proslavljam sa svojom porodicom. Tradicionalno se okupljamo i nekako se podrazumeva da tog dana svi budemo na okupu ma koliko zbog obaveza u toku meseca ne stignemo da se vidimo. Za mene je Vaskrs najlepši praznik u godini - kaže ona i dodaje:

Isidora Lukić
foto: Zorana Jevtić

- Farbamo uglavnom baka i ja jaja, a kod kuće uvek ostavim jedno crveno da bude čuvarkuća. Da budem iskrena, s godinama nam manjka kreative, pa često nemamo vremena da se posvetimo tome kako bih želela.

Isidora otkriva i kada posti.

- Trudim se da postim na Veliki petak, ali složićemo se da nema veće sreće kada sutradan možeš da jedeš šta god poželiš.

Za nju je svaki praznik lep, jer je sa porodicom na okupu.

- Ne bih mogla da izdvojim ni jedan Vaskrs kao poseban, mislim da svako okupljanje sa porodicom treba da bude posebno nevezano za datum i praznik.

Vanja Camović

Tata je majstor za krompir salatu, a mamina čorbica je obavezna na trpezi

Voditeljka "Sceniranja" provodi Vaskrs sa porodicom, a atmosfera je kao iz bajke.

Vanja Camović
foto: Zorana Jevtić

- Ove, kao i svake godine, Vaskrs proslavljam u krugu porodice. Mama, tata, sestra i ja smo na okupu, uživamo u prazničnoj trpezi i evociramo uspomene na vreme kada smo ovaj praznik proslavljali sa bakom i dekom u Bačkoj Palanci - kaže Vanja i dodaje:

- Farbanje jaja ne propuštam. Nekada su za to bile zadužene mama, tetka i baka, a sada sestra i ja nastavljamo tradiciju i pomažemo u farbanju. Sve u vezi sa Vaskrsom je prelepo, a posebno me raduje dekoracija. Posle mi bude žao da se kuckam.

Ona otkriva i da li posti.

- Zajedno sa porodicom postim na Veliki petak. Tata za taj dan obavezno sprema ribu i krompir salatu, u tome je majstor, dok su mamine čorbice i meso koje sprema na poseban način nešto bez čega ne može da prođe nijedan praznik. Pamtim svaki Vaskrs, posebno one koje sam proslavljala u detinjstvu kod bake i deke u Bačkoj Palanci. Imali su običaj da sestri, bratu od tetke i meni pripreme korpice sa jajima, slatkišima i igračkama koje bi sakrili pa bismo ih mi tražili. Zauvek ću to pamtiti.

Ljiljana Stanišić

Post na Veliki petak nije za mene

Ljiljana Stanišić tradicionalno praznik provodi sa svojim sinovima koji se najviše raduju kuckanju jajima.

- Uglavnom, kao i svake godine u krugu porodice. Sa decom je prava fešta. Bićemo na selu i polupati sva jaja. Moja mama je zadužena za farbanje. Ja samo sa decom uživam u borbi ko će više jaja da polupa i pojede. Naravno da ja najviše mogu da pojedem, a stariji sin Uroš uvek pobeđuje. Poštujem tradiciju u tom smislu što odmaram i nemam grešne misli‚ bar tih nekoliko dana koliko traje praznik - kaže Ljilja i otkriva da ne posti.

Ljilja Stanišić, Jelena Nikolić
foto: Privatna Arhiva

- Iskrena ću da budem - nikada nisam postila. Zapravo, jesam jedanput i omrsila sam se 10 minuta pre ponoći. Nije to za mene - kaže ona i dodaje:

- Svaki praznik je specifičan i drugačiji. Jedan sam provela na krstarenju po hrvatskom primorju. E, to je uživanje - kada se tucate jajima na otvorenom moru.

Milica Marković

Vaskrs me podseća na to da sam kao mala jela mnogo kuvanih jaja

Voditeljka "Pulsa Srbije" takođe Vaskrs provodi u krugu porodice. Ipak, ona kaže da nije vešta u dekoraciji jaja.

Milica Marković
foto: Kurir

- Porodično, kao i svake godine u prazničnom duhu. Što se tiče farbanja i dekoracije jaja, priznajem da sam slaba. Nisam od onih žena, koje kažu da ne znaju ništa u kuhinji - znam i volim, ali kad je u pitanju farbanje jaja, to prepuštam mami i sestri, koja je kreativac. Ja sam revizor, obožavam da kažem šta valja ili ne valja i da nešto dodam - kaže Milica i dodaje da posti.

- Postim za Veliki petak. Nisam neko ko posti ceo post, ali taj dan uvek. To porodično praktikujemo, tako da to radim od malih nogu.

Milica se prisetila i anegdote sa proslave Vaskrsa kada je bila mala.

- Na Vaskrs me podseća to što sam jela mnogo kuvanih jaja kad sam bila mala. To sad ne radim, a tad sam baš preterivala, do te mere, da mi nije bilo dobro.

Olja Lazarević

Sa sinom na Veliki petak odlazim u šumu po biljčice i travčice da bismo ukrasili jaja

Voditeljka "Redakcije" praznik doživljavs potpuno drugačije otkako je dobila sina.

Olja Lazarević
foto: Kurir

- Praznik ću proslaviti u Barajevu sa porodicom, gde ću sa sinom Lukom farbati jaja na Veliki petak. Mi imamo naše rituale, pa tako odlazimo u šumu po biljčice i travčice da bismo ukrasili jaja. Te tradicije se ne odričem. Vrlo sam vešta u farbanju jaja. Od malih nogu sam upućena u to i Vaskrs je baš praznik u kom uživam i koji volim - kaže Olja i otkriva da posti.

I ona se prisetila anegdote sa proslave Vaskrsa.

- Izdvojila bih prvi Vaskrs, nakon što sam rodila sina. Luka je tada imao nekih šest meseci, a ja sam te godine zacrtala da želim da ostanemo u Beogradu u stanu i onda sam sa bebom od šest meseci pokušala da farbam jaja, tako da je sve to ličilo na sve, osim na farbanje jaja. Boje je bilo svuda, ali sam uspela nekih pet-šest jaja da ofarbam onako kako sam ja zamislila.

Goran Anđelković

Ćerke su ideje za farbanje jaja pokupile sa Tik-Toka i super im ide

Voditelj "Redakcije" Goran Anđelković otac je dve tinejdžerke koje, logično, vole društvene mreže. Tamo su pokupile ideje za farbanje jaja.

Goran Anđelković
foto: Kurir

- I ove godine, Vaskrs ću proslaviti sa ćerkama. To je jedan od lepših pravoslavnih praznika, kada se okupimo svi zajedno oko vaskršnjih jaja. Pored pravih jaja, ja uvek volim da imam i kinder jaja - kaže Goran poznat po svojoj duhovitosti i dodaje:

- Ne farbam jaja. Kao klinac sam žvrljao po jajima, ali sada to prepuštam svojoj deci. One to znaju i baš su inspirativne po tom pitanju. Pokupile su te ideje sa Tik-Toka i super im ide.

I on posti na Veliki petak.

- Kao i većina ljudi - postim. To je dan za post.

Goran se prisetio i anegdota sa proslave Vaskrsa.

- Pamtim proslave Vaskrsa iz detinjstva. Tada sam se više radovao prazniku. Sećam se da sam se sa drugarima iz ulice takmičio u tucanju jajima.

Ivan Gajić

Kad ustanem na Vaskrs, prvo jaje jedem uz svežu koprivu zbog zdravlja i napretka

Ivan Gajić ove godine Vaskrs će provesti sa majkom.

Ivan Gajić
foto: Promo

- Trudim se da za ovaj praznik budem kod kuće sa majkom. Ješću sve što želim, pa i pečenje koje ne jedem tokom godine zbog specijalne ishrane. Mama i ja smo nasledile puno običaja od bake, posebno u vlaškom kraju, odakle sam ja rodom. Kad ustanemo na Vaskrs, prvo jaje koje pojedemo, jedemo uz svežu koprivu, koja je dobra za zdravlje i napredak - kaže on i otkriva da posti. - Kad sam bio mali, baba je farbala jaja u lukovini. To mi je ostalo u sećanju.

- Postim, ali samo na Veliki petak. Jesam vernik i hrišćanin, ali nisam neko ko se strogo pridržava svih postova.

Ivan Gajić
foto: Promo

Kurir.rs/ A. Panić

Bonus video:

02:33

Kontrakulturna ŠOKIRALA učesnike rijalitija, evo ko je DIREKTNO NOMINOVAN!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track