Najnovije vesti

BRENA I POPOVIĆ ZAUSTAVLJAJU ZIDANJE TRI KULE NA BEŽANIJI: Ne žele da im komšije gledaju u dvorište i dok se kupaju u bazenu!
Foto: Damir Dervišagić, Marina Lopičić, Shutterstock

ESTRADA SE POBUNILA

BRENA I POPOVIĆ ZAUSTAVLJAJU ZIDANJE TRI KULE NA BEŽANIJI: Ne žele da im komšije gledaju u dvorište i dok se kupaju u bazenu!

Stars

Veliki broj javnih ličnosti koji žive na Bežanijskoj kosi priključili su se akciji i potpisali peticiju koja se protivi izgradnji kompleksa tri kule u njihovom naselju. Među žiteljima ovog dela grada koji su aktivni u borbi protiv gradnje, a sve kako im se ne bi ugrozila privatnost su i Lepa Brena i Boba Živojinović, Saša Popović, Aco Pejović, Bane Obradović, Filip Živojinović, Aleksandra Prijović i drugi, saznaje Kurir.

Boba Živojinović, Lepa Brena, Saša Popović
foto: Damir Dervišagić, Dragana Udovičić

Kako u Fejsbuk grupi pod nazivom "Bežanija ostaje, kosa prkosi" kažu, gradnja megalomanskih kuli nije dobro rešenje za građane Bežanije koji žele da sačuvaju zelene površine i kvalitet života. Oni žele da naselje ostane onakvo kakvo je bilo i kada su kupili stanove i kuće, a ne da im zidaju kule, da prave saobraćajni haos i da ostanu i bez to malo zelenih površina. Zbog toga su se okupili i podneli veliki broj primedbi.

Konkretno, vlasnicima karingtonki smetaju kule, kako zbog navedenih razloga, tako i zbog toga što bi gledale direktno u njihova dvorišta. Time bi se, smatraju, ugrozila njihova privatnost, te ne bi mogli na miru da uživaju u svojim baštama i bazenima.

Lepa Brena, Saša Popović
foto: Damir Dervišagić

Inače, ovaj kompleks na ulasku u Beograd, kod autoputa E75, predviđa tri stambeno-poslovne kule sa zajedničkom bazom i podzemnom garažom, od kojih bi dve kule bile maksimalne visine od po 100 metara, što odgovara visini "Beograđanke", a jedna 120 metara. To znači da bi oni koji bi radili ili živeli tu, mogli da gledaju Brenu, Popovića i ostale žitelje ovog naselja kad god su u dvorištu ili dok se sunčaju i kupaju.

Saša Popović
foto: Printscreen/Zvezde Granda

Jedan od najaktivnijih, kako saznajemo, jeste Popović, koji je i član vajber grupe koja broji preko dve hiljade članova i gde se dogovaraju i iznose svoje predloge. Nedavno je Saša zajedno sa Obradovićem i Pejovićem bio i na javnoj raspravi, gde su urbanisti, ali i građani iznosili primedbe, što se može videti i na Jutjubu.

Bane Obradović
foto: Tamara Trajković

S druge strane, u saopštenju investitora se navodi da je projekat finansiran od strane privatnih investitora koji su vlasnici zemljišta, te da će biti realizovan u skladu sa svim važećim propisima i procedurama.

Saša Popović
foto: Printscreen

- U planiranju ovog projekta posebno je vođeno računa da novi simbol Beograda ne ugrozi ekološke, saobraćajne i socijalne potrebe prostora i građana na Bežanijskoj kosi - navodi se u saopštenju.

Brenu smo pitali z aovaj problem, ali ona nije bila rada da to komentariše.

- Ne mogu da pričam o tome, time se bave oni koji su zaduženi za to - rekla je ona.

Pokušali smo da dobijemo i Popovićev komentar, ali se on nije oglašavao.

Saša Popović
foto: ATA Images

Kurir.rs/ Jelena Stuparušić

Bonus video:

AJDE, BRE, POLAZI! MORA DA SE ZNA KO JE GAZDA! Saša Popović pred svima viknuo na Suzanu, zvanice na rođendanu zanemele od ŠOKA!
00:27

AJDE, BRE, POLAZI! MORA DA SE ZNA KO JE GAZDA! Saša Popović pred svima viknuo na Suzanu, zvanice na rođendanu zanemele od ŠOKA!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja