ĐOGANI OD OVE PESME ZARADIO ZA KUĆU! Slađa nije htela ni da je otpeva, a FATALNU GREŠKU napravio čuveni Aleksandar Kobac
Foto: Petar Aleksić

znate li kako je nastao čuveni hit

ĐOGANI OD OVE PESME ZARADIO ZA KUĆU! Slađa nije htela ni da je otpeva, a FATALNU GREŠKU napravio čuveni Aleksandar Kobac

Stars -

Za čuveni hit „Idemo na Mars“ znate svi, ali malo ko bi poverovao da je popularni denser Đole Đogani od te numere zaradio za kuću.

Đole Đogani
foto: Printscreen YouTube

Slađa i ja smo zajedničku kuću napravili od novca koji smo zaradili od te pesme. Zamišljao sam da ću ja tamo jednog dana kada ostarim sedeti sa porodicom, imati svoje unuke i onda ‘bam’! Desio se raspad– ispričao je Đole jednom prilikom i otkrio kako je nastao čuveni hit koji je tada bio potpno osveženje na estradnoj sceni.

-Sedeo sam sa mojim prijateljem Danijelom i rekao mu da želim da tekst bude malo drugačiji, da ne bude o ljubavi o rastancima, o svemu onome što se tada pravilo. On je rekao: "Druže, jedino da idemo na Mars pa da napišemo pesmu" i ja kažem: "To, to nam treba. Idemo na Mars" - rekao je denser i otkrio da su tekst smišljali "usput".

- Ta pesma je zapravo neka parodija na narodnjake, bez uvrede ikome. Nismo imali drugu strofu, sećam se, pa se svako ubacivao sa nekim delom teksta - objasnio je pevač.

I u momentu kada je pesma završena i kada je trebalo lansirati i izazvati opštu pometnju, desilo se nešto neočekivano. Fatalnu grešku napravio je čuveni Aleksandar Kobac u čijem su studiju snimali pomenuti hit.

Đole Đogani, Silvija Đogani, Slađa Delibašić
foto: Sonja Spasić, Nenad Kostić, Nemanja Nikolić

- U to vreme nije bilo hard diskova, i nije bilo autosave-a, ja sam se pogubio, nisam kliknuo save i zaboravio da snimim- rekao je Kobac jednom prilikom i dodao da je mislio da će ga Đole ubiti kada mu je video pogled.

- Ja sam bio pod takvim adrenalinskim šokom da nisam znao šta da kažem. Samo sam ga gledao. Izbrisao je tako dobru pesmu sa tako dobrim aranžmanom, ali mi je rekao: "Sad ću, brate, da ti napravim još bolji aranžman". I napravio je stvarno bolji aranžman – rekao je Đogani.

Međutim, problem je došao i sa druge strane, i to ni manje ni više nego od njegove tadašnje supruge Slađe Delibašić, koja je u početku negodovala zbog ove pesme.

- Kad sam rekao Slađi ona nije htela da čuje da peva taj tekst. Rekao sam joj da imamo decu i da moramo da zaradimo pare. I eto, nastade hit - kroz osmeh je objasnio Đogani.

Kurir/Grand/Preneo: I.L.

Bonus video:

00:33

JK otkazala sve obaveze kako bi došla Dragani Mirković na koncert

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track