IMALA NEKRETNINE, DOBIJALA NOVAC IZ JAPANA, RUSIJE I NEMAČKE: Slađana ostavila bogatstvo iza sebe, a evo kome će SVE pripasti
Foto: Damir Dervišagić

ZAOSTAVŠTINA

IMALA NEKRETNINE, DOBIJALA NOVAC IZ JAPANA, RUSIJE I NEMAČKE: Slađana ostavila bogatstvo iza sebe, a evo kome će SVE pripasti

Stars -

Aleksandra Slađana Milošević bila je najveća zvezda među ženskim izvođačima sedamdesetih i osamdesetih godina u Jugoslaviji. O tome koliko je bila slavna i popularna pisalo se u to vreme, ali kasnije, nakon boravka u Americi, devedesetih je muziku stavila po strani.

Mlađe generacije zato ne znaju kakav je uticaj imala tokom prvih 20 godina karijere.

Slađana Milošević
foto: YouTube/Aleksandra Sladjana Milosevic

Veliki uticaj

Njene turneje i koncerti su bili jako posećeni, a albumi prodavani u visokim tiražima, pa je Slađana samo od toga mogla komforno da živi do kraja života. Kako smo saznali od izvora bliskog pokojnoj rokerki, ona je sedamdesetih, pre nego što je Jugoslavija objavila singl "Au, au", u Rusiji bila je velika zvezda i tamo objavila nekoliko albuma od kojih je jedan prodat u preko milion primeraka.

- Njoj inostrana karijera nikada nije bila važna, jer je želela da u Srbiji bude priznata. Zato se i vratila iz Rusije kada joj je konačno omogućeno da snimi prvu ploču. Nakon uspeha ovde ona je neko vreme živela i radila u Nemačkoj, gde je objavila uspešan album, a potom i u Japanu, gde je snimala muziku i za potrebe filma i televizije. Takođe, njena muzika je obrađivana i prevođena na druge jezike, poput dueta "Jednom će neko" s bratom Goranom Miloševićem koji je u Švedskoj bio ogroman hit. Za sve to dobijala je pristojne tantijeme prethodnih godina, znatno više nego što je dobijala novca za muziku koju je snimala u Jugoslaviji. Navešću vam primer da je samo za pesmu "Princeza" u proseku za izvođačka prava dobijala oko 500 evra godišnje - kaže naš izvor.

Slađana Milošević
foto: Printscreen

Osim intelektualne zaostavštine, kako navodi naš sagovornik, Miloševićeva i njena porodica imali su i dosta nekretnina koje su uglavnom nasleđene.

- Slađana je živela u stanu na Novom Beogradu, koji je bio u njenom vlasništvu. Pored toga, ona je imala i luksuzan automobil marke "audi". Nakon smrti roditelja zajedno s braćom nasledila je nekretnine na Dedinju i Banovom brdu, kao i ogromno imanje u Sremu, koje je bilo u vlasništvu njenih predaka. Koliko znam, nešto od ovoga je prodato prethodnih godina, a ostatak će nakon Slađanine smrti podeliti njena braća Goran i Živko Milošević - naveo je naš sagovornik.

sahrana Slađane Milošević, Slađana Milosević
foto: Kurir, ATAImages

Zanimljivo je i to da, iako se o rok zvezdi znalo dosta toga, javnost nije nikad nije bila upućena u to da Miloševićeva ima dva brata, a jedan od njih Goran Milošević takođe je poznata ličnost. On je osamdesetih bio velika zvezda dok je bio pevač grupe Generacija 5, a o drugom bratu Slađana je samo jednom govorila.

- Zapravo nas ima troje. Mog brata Gorana svi znate, ali mi imamo još jednog brata, on se zove Živko. Ali nije javna ličnost. Po zanimanju je instruktor borilačkih veština - navela je pokojna umetnica u emisiji "Balkanskom ulicom", koja je emitovana u februaru 2005. godine.

Intimna sahrana

Nismo uspeli da stupimo u kontakt s rođacima pokojne zvezde koji će, prema rečima našeg izvora, naslediti njenu imovinu. Podsetimo, rokerka je preminula 26. marta u Zemunskoj bolnici nakon komplikacija zbog bolesti Sjogrenov sindrom. Sahranjena je tek nakon dve nedelje, i to na groblju Lešće, jer Grad Beograd nije odgovorio na zahtev da umetnica počiva u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Bonus video:

01:13:49

SCENIRANJE 02.07.2023. RADA MANOJLOVIC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track