Stojanović: Sever se ponaša sebično
Foto: KURIR

Predsednik opštine Gračanica

Stojanović: Sever se ponaša sebično

Politika -
Ne bi trebalo da mi budemo kolateralna šteta nekih procesa zarad boljeg života jedne trećine Srba na Kosovu, kaže Stojanović

GRAČANICA - Predsednik opštine Gračanica Bojan Stojanović poručio je danas da u dijalogu Beograda i Prištine više pažnje treba posvetiti Srbima južno od Ibra."Sever Kosova sve više pokušava da se ponaša sebično. Ne bi trebalo da mi budemo kolateralna šteta nekih procesa zarad boljeg života jedne trećine Srba na Kosovu", izjavio je on.

Stojanović je za Radio KIM rekao da i Srbi južno od Ibra imaju određene probleme koji se moraju rešavati sporazumima i dijalogom i da u pregovorima Beograda i Prištine treba da se obrati pažnja na to. On je istakao da Srbi na severu Kosova imaju poseban status u odnosu na one koji žive južno.

"Želim da svako dobije što bolje uslove za život i da može da utiče na ono što mu se dešava u životu. Ako neko može da dobije određene povlastice, nemam ništa protiv. Međutim, sebično je da se Srbi južno od Ibra koriste kao poštapalice iza velikih priča o pitanju Kosova", rekao je Stojanović. Stojanović je naglasio da se zalaže za dijalog i navodi da od pregovora ne treba odustajati, ma koliko oni bili teški.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track