TERZIĆ: Zvezda će biti klinički mrtva ako za mesec dana ne pronađemo sedam miliona evra
Foto: Saša Pavlić

Crveno-beli pred katastrofom

TERZIĆ: Zvezda će biti klinički mrtva ako za mesec dana ne pronađemo sedam miliona evra

Fudbal -
Dovedena je u pitanje egzistencija kluba i problemi su mnogo veći nego što javnost misli. Dugujemo 47.5 miliona evra i to nisu virtuelni dugovi, kao u slučaju Barselone i Reala, rekao je VD sportskog direktora

Zvezdan Terzić, vršioc dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde, rekao je danas da se klub iz Ljutice Bogdana nalazi u dramatičnoj situaciji i da je u skorije vreme preko potrebna veća količina para kako bi se izbegla katastrofa.

Terzić je prilikom predstavljanja novog trenera Nenada Lalatovića rekao da bi "crveno-beli" već za mesec dana mogli da budu prošlost.

"Ako Zvezda u narednih mesec dana ne pronađe sedam miliona evra biće klinički mrtva. Dovedena je u pitanje egzistencija kluba i problemi su mnogo veći nego što javnost misli. Dugujemo 47.5 miliona evra i to nisu virtuelni dugovi, kao u slučaju Barselone i Reala", rekao je Terzić.

Crveno-beli već do 6. jula moraju da uplate milion evra kako bi izbegli oduzimanje šest bodova. Od toga 840.000 ide Bronovickom, 150.000 Mirnesu Šišiću i 40.000 Kleu.

Do 15. jula, crveno-beli moraju da isplate 2,4 miliona evra kako bi uopšte mogli da dobiju licencu za domaće takmičenje, a do 2. avgusta Zvezda mora da isplati 1,5 miliona evra da bi mogla da registruje nove igrače. Na sve to, klub sa Marakane je u blokadi zbog 2,1 milion evra dugovanja.

Prema njegovim rečima situacija je alarmantna.

"Nestanak struje oslikava stanje u klubu, svi misle da je dug Zvezde virtualan kao kod Reala i Barselone, ali nije tako. Crvena zvezda može da dođe na korak da bude klinički mrtva. Ipak, kakvi god da su problemi, Zvezda ide na titulu", zaključio je Terzić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track