Tomislav Nikolić: Merhaba, Turci!

Predsednik Srbije u Ankari progovorio turski jezik

Tomislav Nikolić: Merhaba, Turci!

Politika -
Za nas, Turska predstavlja veoma značajnog partnera. Turska i Srbija moraju da uspostave mnogo tešnje veze i pojačaju saradnju, rekao je Nikolić

BEOGRAD - Bujrum!Predsednik Srbije Tomislav Nikolić dočekan je juče u Turskoj uz najviše državne počasti, a vojnike koji su bili poređani u špalir pozdravio je na njihovom jeziku - „merhaba asker“ (pozdrav, vojnici). Nikolića je turski predsednik Abdulah Gul dočekao ispred Predsedničke palate u Ankari, a onda su intonirane himne dveju zemalja.

Nikolić je uoči sastanka, u intervjuu turskom listu Zaman, rekao da izuzetno ceni to što je Turska već postigla ono što Srbija želi, a to je saradnja s celim svetom.- Za nas, Turska predstavlja veoma značajnog partnera. Turska i Srbija moraju da uspostave mnogo tešnje veze i pojačaju saradnju - rekao je on.

Govoreći o investicijama, Gul je najavio da su konkretni koraci za unapređenje saradnje već načinjeni i da je odmah nakon potpisivanja sporazuma o slobodnoj trgovini vidljiv napredak, ali i da turske i srpske firme uveliko rade na projektu izgradnje auto-puta kroz Srbiju na Koridoru 11, ka Jadranu.- Doći će do ekonomskog i privrednog buma i eksplozije u periodu pred nama. Očekujte da ekonomska i privredna saradnja budu sve intenzivnije - poručio je Gul.

(R. K. )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track