ZA DLAKU U DUNAVSKOJ: Krov, balkon i deo fasade umalo pali na bebu u kolicima
Foto: Slađana Stojanović

Srušio se deo zgrade pod zaštitom države

ZA DLAKU U DUNAVSKOJ: Krov, balkon i deo fasade umalo pali na bebu u kolicima

Srbija -
Neposredno pre rušenja prolaznici videli na krovu radnike koji popravljaju tu zgradu. Izvođač radova pobegao je s mesta nesreće

NOVI SAD - Krov, balkon i deo fasade jedne stare zgrade pod državnom zaštitom, u Dunavskoj ulici, najstarijoj u Novom Sadu, srušili su se danas oko podneva.

U momentu pada, neposredno ispred zgrade, čiji prvi sprat je izgoreo u požaru od pre nekoliko godina, nalazila se Ivana Vezmar i njen 14-mesečni sin Srećko.

"Čula sam neko krckanje, pogledala gore i videla kako delovi zgrade padaju ka nama. Naglo sam povukla kolica, okrenula ih i uz pomoć prolaznika uspela sam da nas sklonim na sigurno. Mogli smo oboje da nastradamo da nisam, ne znam ni sama zašto, pogledala gore", kaže vidno uzrujana i potresena Ivana.

"Sramota je da ovaj prostor nije obezbeđen, a šetam se tu svaki dan. Kažu da su tu bile i dve devojke koje su uspele da pomognu, ali ih nisam videla. Ja ne znam u šta se Novi Sad pretvorio, jer ovako nikad nije bilo, da, kad izađeš s detetom na ulicu nalaziš se u neprestanom strahu od toga šta može da ti se dogodi", zaključila je Ivana Vezmar. Njoj su pomogli Dragiša Kulić i Nenad Vukić, koji su se tu našli.

Prvi na terenu bili su vatrogasci, koji su evakuisali zgradu u čijem se prizemlju nalaze dva lokala. Policija je ispitivala svedoke, a prema nezvaničnim informacijama, izvođač radova pobegao je s mesta nesreće. Ono što smo mogli da saznamo od pomoćnih radnika, jeste da ne znaju ništa, pošto su unajmljeni za taj dan za pretovar materijala rekonstrukcije koja se odvija u pozadini.

Kako se moglo čuti od okupljenih, vlasnik zgrade u kojoj je nekada živeo i radio Svetozar Miletić, započeo je rekonstrukciju krova i gornjeg sprata, a da prethodno nije pribavio građevinsku dozvolu za te radove.

Očevici kažu da samo "pukom srećom" niko nije stradao. Kažu i da su neposredno pre rušenja videli na krovu radnike koji popravljaju tu zgradu. Pred ruševinu s stigli vatrogasci, policija i komunalna policija. Zgrada je pod zaštitom države jer su u njoj živeli srpski političari Svetozar Miletić i Jaša Tomić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track