SENZACIJA POSLE PENALA: Domaćin Svetskog prvenstva za klubove u trileru savladao River i plasirao se u finale (VIDEO)
Foto: EPA / Mahmoud Khaled

mundijalito

SENZACIJA POSLE PENALA: Domaćin Svetskog prvenstva za klubove u trileru savladao River i plasirao se u finale (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Al Aina slavili su na svom stadionu u polufinalu planetarnog prvenstva za klubove protiv aktuelnog šampiona Južne Amerike River Plejta, nakon boljeg izvođenja penala (5:4), posle 120 minuta igre bilo je 2:2 (2:2).

Igrao se treći minut kada su fudbaleri Al Aina došli do prednosti, strelac je bio Šveđanin Markus Berg. Ipak, u 11. minutu Bore poravnava rezultat, da bi samo pet minuta kasnije River došao i do preokreta, svoj drugi gol na utakmici postigao je Bore.

Sa 2:1 u korist Rivera se otišlo na odmor, da bi nakon šest minuta igre u nastavku ekipa Al Aina poravnala, strelac je bio Kajo, na asistenciju Šiotanija. U 69. minutu velika šansa za osvajača Kopa Libertadores da vrati prednost, dobili su jedanaesterac, odgovornost je preuzeo Martinez, ali je pogodio prečku!

U dodatnih pola sata nije bilo promene rezultata, te su se šutirali i penali. Seriju su otvorili fudbaler Al Aina, pogodio je Kajo, ali je na drugoj strani istom merom uzvratio Skoko. U naredne tri serije obe ekipe precizne, a onda petu seriju pogotkom otvara Al Džaberi.

Iskusni Enco Perez je preuzeo odgovornost u situaciji u kojoj je morao da pogodi, ali je golman Al Aina Kalid Eisa pročitao njegovu nameru, pogodio je stranu i sačuvao mrežu, Al Ain se nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca plasirao u finale Svetskog klupskog prvenstva, gde će se sastati sa boljim iz duela madridskog Reala i Kašima Antlersa.

Peto mesto na turniru pripalo je ekipi Esperans iz Tunisa, koja je u borbi za plasman slavila protiv Gvadalahare sa 2:1.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track