PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama!
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama!

Vesti -

Pregled najvažnijih vesti za subotu 15. avgust. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

ALEKSANDAR VULIN: Slike srpskih vojnika u Belorusiji fotomontaža i nastavak specijalnog rata protiv Vojske Srbije Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je laž da se pripadnici Vojske Srbije nalaze u Minsku "kao plaćenici", ali je naveo da u Belorusiji, u mestu Brest ima određenog broja srpskih vojnika, gde su od 10. avgusta izolovani i pripremaju se na vojnom poligonu za takmičenje "Snajperska granica".

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

NEDIMOVIĆ U USIJANJU NA KURIR TELEVIZIJI: Da je do poljoprivrede, brzo bismo ušli u EU, a ovako nisam više evrofanatik

Ministar poljoprivrede i prvi na listi "Aleksandar Vučić - Za našu decu" na prethodnim izborima Branislav Nedimović u emisiji "Usijanje" na Kurir televiziji rekao je da više nije evrofanatik kao što je ranije bio.

"Da je sve do poljoprivrede, mi bismo vrlo brzo bili članica EU. Međutim, interesi najvećeg broja članica EU su dijametralno suprotni u odnosu na naše po pitanju Kosova", rekao je Nedimović.

KFOR ZAUSTAVIO RADOVE KOD MANASTIRA VISOKI DEČANI: Konačno zaustavljene mašine koje su ugrožavale manastir!

KFOR je zaustavio radove koji se izvode na putu u blizini manastira Visoki Dečani u opštini Dečani, javlja Zeri. Kako se navodi, rad na ovom putu danas je obustavljen, ali razlog za to još uvek nije poznat.

DRECUN TVRDI: Lajčak sprema "dokument", Srbiji slede sankcije ako ga ne prihvati

Drecun je za Sputnjik rekao da evropski posrednik za dijalog Miroslav Lajčak sprema "dokument" zbog kojeg bi Srbiji, ukoliko ga ne potpiše, ponovo zapretili sankcijama.

VUČIĆ POVODOM UPADA U DEČANE: Tražićemo trajno obustavljanje radova u zoni manastira! Zaštita srpske svetinje prioritet

foto: Instagram Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da se upadom u zaštićenu zonu manastira Visoki Dečani i izvođenjem nelegalnih putarskih radova, ugrožava jedna od najvećih srpskih i hrišćanskih svetinja, i da je taj čin nedvosmisleno u suprotnosti sa evropskim civilizacijskim tekovinama, pa i u suprotnosti sa propisima koje je donela sama Priština.

EVO ZAŠTO MOĆNOJ JUNAJTED GRUPI SMETA JAK TELEKOM: Iza napada na domaću firmu krije se sprega interesa

foto: Zorana Jevtić

Telekom Srbije stavio je tačku na sve lažne i zlonamerne informacije koje interesno-poslovni lobi, s predsednikom Junajted grupe Draganom Šolakom i liderom Stranke slobode i pravde Draganom Đilasom na čelu, već mesecima podmeće - svako preko svojih medija - u nastojanju da uruši najveću srpsku telekomunikacionu kompaniju. Generalni direktor Telekoma Predrag Ćulibrk juče je jasno rekao da se ta domaća kompanija brutalno napada i da se iza tih napada krije sprega poslovnih i političkih interesa. Telekom će zbog niza neistina o toj kompaniji podneti tužbu protiv Junajted grupe.

STIGAO NAJNOVIJI KORONA PRESEK - 5 preminulih, na respiratoru sve MANJE pacijenata

foto: Covid19.rs

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 8.529 osoba, od kojih je na Covid-19 pozitivno 238. Nažalost, preminulo je pet osoba. Međutim, dobra vest je da je broj osoba na respiratorima iz dana u dan manji, a danas je takvih 75.

KON SPUŠTA TENZIJU: Evo šta moramo da uradimo da bismo u miru dočekali početak školske godine

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da ne može da kaže da situacija u vezi sa epidemijom korona virusa u Srbiji "popušta" već da bi pre rekao da se "nekako stabilizovala, ali da je virus još i te kako prisutan".

Kon je za televiziju Pink ocenio da je situacija sa epidemijom "i dalje nesigurna" i da se mere protiv epidemije koje su na snazi moraju poštovati da bi se "u miru" dočekao početak školske godine.

ZVANIČNO SAOPŠTENO: Od ponoći omogućen ulazak građanima Srbije u Crnu Goru OVO SU 3 USLOVA ULASKA

U Crnu Goru noćas od ponoći mogu da uđu i rezidenti iz SAD, Srbije, sa teritorije južne srpske pokrajine Kosovo, Albanije i Severne Makedonije uz PCR ili ELISA test, ne stariji od 72 sata, saopšteno je iz Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti.

OGLASIO SE MUP POVODOM SLUČAJA PEVAČICE: Deca Tanje Savić izašla iz Srbije s pasošima Australije

foto: MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da su maloletni sinovi Tanje Savić, stari 10 i osam godina, zajedno sa ocem napustili teritoriju Srbije 16. aprila ove godine i tom prilikom su na Aerodromu "Nikola Tesla" koristili australijske pasoše.

NAROD NA CRNOGORSKOJ GRANICI ZBUNJEN - KOME TREBA PCR A KOM ELISA TEST: Evo i objašnjenja! Đorđe VRAĆEN SA RAZLOGOM

Za prvih 12 sati od otvaranja granica iz Srbije u Crnu Goru prošlo je oko 40 putničkih vozila. Najviše zabune prilikom prelaska granice prvog dana, uneli su brzi testovi negativni na korona virus, jer oni nisu dovoljni kako bi se iz Srbije prešlo u Crnu Goru.

ISTORIJSKI DAN ZA BEOGRAD Postavljanje spomenika Stefanu Nemanji! Vesić: Ovo je dokaz da postojimo i BRAĆA RUSI su tu

Na Savskom trgu u Beogradu, čija je rekonstrukcija u toku, danas je počelo postavljanje prvih delova, odnosno postamenta spomenika Stefanu Nemanji.

foto: Tamara Trajković

UGOSTITELJI, PAŽNJA! Od 1. aprila OKO SOKOLOVO ima novo zaduženje - proverite svoje BAŠTE, inače sledi KAZNA!

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas da sistem Oko sokolovo od 1. septembra u 93 ulice počinje da kontroliše i redovno parkiranje, odnosno one koji plaćaju parking putem sms poruke i dodao da će ljudi koji sada kontrolišu plaćanje parkinga preći na druge poslove.

GROM NAPRAVIO HAVARIJU: Ugušilo se 1.400 koka nosilja na jednoj od najvećih farmi, šteta u hiljadama evra

U okolini opštine Priboj jako olujno nevreme praćeno grmljavinom pričinilo je ogromnu materijalnu štetu. Na farmi Muamera Hasanagića usled udara groma nestalo je struje i zbog toga se ugušilo 1400 koka nosilja.

foto: RINA

NEVREME U SRBIJI: Kod Trstenika bujica oštetila puteve, u Jagodini plivali automobili!

Na Jagodinu i taj deo Pomoravlja posle 15 sati sručio se veliki pljusak. Jaka kiša praćena grmljevinom padala je oko 45 minuta. Pojedine ulice su pod vodom, "plivaju automobili", a pod vodom je i deo benzinske pumpe "Petrol knez" na ulazu u Jagodinu. Nije bilo grada.

ZADAVILI GA I OPLJAČKALI DUŽNICI! Novi detalji svirepog ubistva IMUĆNOG KERAMIČARA u Beogradu, policija na tragu ubicama

Milorad Radenković (48) sedeo je u svom stanu i pio sa dvojicom muškaraca koji su mu dugovali novac. Oni su ga pretukli i zadavili pertlom, a zatim mu ukrali pare iz stana

BURNA NOĆ NA NOVOM BEOGRADU: Zbog glasne muzike pucao u goste kafića iz vazdušne puške! SLAVLJENIK POGOĐEN U OKO

Mlađi muškarac povređen je u petak oko 23 sata kada je pogođen dijabolom iz vazdušne puške u restoranu na Novom Beogradu. Prema prvim informacijama do incidenta je došlo u jednom restoranu, kada je neko najverovatnije iz zgrade preko puta gađao ugostiteljski objekat.

UHAPŠEN JEDAN OD NAPADAČA KOJI SU ŠIPKAMA NAPALI VRANJSKOG UGOSTITELJA: Reč je o osobi koja je već poznata policiji

foto: printscreen

Uhapšen jedan od napadača koji su šipkama napali vranjskog ugostitelja i zapalili mu auto Vozilo mini-moris potpuno izgorelo. Kako nezvanično saznajemo policija je sinoć uhapsila jednog od napadača na vranjskog ugostitelja.

KARAMBOL NA IBARSKOJ MAGISTRALI: Sudarila se četiri automobila, među 7 povređenih ima i DECE!

U saobraćajnom udesu četiri putnička automobila koji se pod još nerazjašnjenim okolnostima dogodio oko 18 sati, u mestu Progorelica na Ibarskoj magistrali, na deonici puta Kraljevo-Raška.

U sudaru srećom nije bilo nastradalih, ali je povređeno ukupno sedam osoba od kojih niko nije životno ugrožen.

Ilustracija
Ilustracijafoto: AP Photo/Darko Vojinović, EPA / ALEXEI DRUZHININ / KREMLIN

DVA LIDERA SKOVALA PLAN: Lukašenko otkrio šta je dogovorio sa Putinom i kako će se obračunati sa demonstrantima

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom dogovorio o pružanju pomoći u slučaju da to bude bilo potrebno.

On je rekao da se sa Putinom dogovorio da pri prvoj njihovoj molbi Rusija pruži sveobuhvatnu pomoć kako bi se osigurala bezbednost Belorusije.

NOVI DETALJI RUSKOG ŠOK ISTRAŽIVANJA: Lekari nepoverljivi prema vakcini, evo šta traže pre nego što je upotrebe (VIDEO)

Posle kraće medijske euforije, ruski mediji su u petak objavili rezultate najnovijeg sociološkog istraživanja koje pokazuje da ovdašnji lekari traže više informacija o vakcini protiv kovida 19 pre nego što počnu da je preporučuju građanima.

DIVAC PODNEO OSTAVKU! Srbin više nije generalni menadžer Sakramenta, evo ko dolazi na čelnu poziciju Kingsa

Vlade Divac podneo je ostavku na mesto generalnog menadžera Sakramento Kingsa. Sakramento, koji ni ove sezone nije uspeo da se domogne plej-ofa, 14. sezonu za redom, objavio je na svom sajtu da je Divac podneo ostavku.

foto: EPA/ETIENNE LAURENT

ENA BEGOVIĆ JE POGINULA PRE 20 GODINA: Jedna od najlepših jugoslovenskih glumica nastradala je na današnji dan

foto: Printscreen YT

Život slavne glumice Ene Begović tragično je prekinut saobraćajnom nesrećom pre tačno 20 godina. Nesreća se dogodila u trenucima njene najveće životne sreće, kada je postala majka i uživala u prvim mesecima bračnog života.

POLOŽENA URNA ISIDORE BJELICE NA NOVOM GROBLJU: Književnica tik uz humke Jovanovića i Pavića, porodica NEUTEŠNA

Urna književnice Isidore Bjelice položena je danas u 10:30 sati u rozarijumu u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

foto: Printscreen/Instagram

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track