PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama

Vesti -

Pregled najvažnijih vesti za petak 4. decembar. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

VUČIĆ RAZGOVARAO SA O'BRAJANOM: Amerikanac pozdravio doprinos predsednika Srbije stabilnosti Zapadnog Balkana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa savetnikom za nacionalnu bezbednost SAD Robertom O'Brajanom koji je pozdravio doprinos predsednika Srbije ispunjavanju cilja da Zapadni Balkan bude miran i stabilan region.

foto: BETA/Jovo Mamula

VUČIĆ ČESTITAO KRIVOKAPIĆU: Želim Vam uspeh i nadam se da će Vlada Crne Gore doprineti miru i stabilnosti u regionu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Zdravku Krivokapiću na formiranju nove Vlade Crne Gore.

VUČIĆ ODLIKOVAO RUSKOG UMETNIKA MUHINA: Hvala na svemu učinjenom za Srbiju

Predsednik Aleksandar Vučić uručio je danas Orden srpske zastave prvog stepena ruskom umetniku Nikolaju Muhinu, kojeg je odlikovao za mozaično ukrašavanje Hrama Svetog Save i naročite zasluge u razvijanju odnosa između Srbije i Rusije.

OPROŠTAJNA POSETA: Vučić primio ambasadora Bugarske, dobri odnosi dveju zemalja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Bugarske Radka Vlajkova i zahvalio mu na značajnom doprinosu razvoju srpsko-bugarskih odnosa tokom diplomatskog mandata u Beogradu.

foto: Tamara Trajković

KURIR U NOVOJ KOVID BOLNICI U BATAJNICI Brnabić: Istorijski dan, za 4 meseca urađeno što nije za 40 godina! OVO JE SVEMIRSKI BROD

Iza sebe imam svemirski brod. Impresionirana sam ovim zdanjem i svim kapacitetima koje bolnica nudi, rekla je direktorka Adžić dodavši da je prijem prvih pacijenata danas od 17 časova

ANA BRNABIĆ RAZGOVARALA SA URSULOM FON DER LAJEN: Srbija će imati pristup vakcinama kad ih EU odobri

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen danas je u razgovoru sa premijerkom Srbije Anom Brnabić rekla da će Srbija, kroz saradnju sa Evropskom unijom (EU) imati pristup vakcinama kada budu zvanično odobrene.

STEFANOVIĆ NAJAVIO POVEĆANJE ZARADA PRIPADNICIMA VOJSKE: Evo ko će sve dobiti dodatnih 10 odsto na platu

Ministar odbrane Nebojša Stefanović najavio je danas da će pored povećanja plata od pet odsto koje je predviđeno za sve zaposlene u javnom sektoru od januara pripadnici Vojske Srbije dobiti i dodatno povećanje od oko 10 odsto koje neće biti linearno.

SLOBIN TELOHRANITELJ 1. PUT OTKRIVA: Gligorov sa Miloševićem dogovorio da Makedonija bude u Jugoslaviji, a onda se desio atentat!

Goran Pajić, nekadašnji telohranitelj Slobodana Miloševića izneo je podatak o nastojanjima Makedonije da ostane u sastavu Jugoslavije, a za koji naša javnost do sada nije znala.

foto: Adria Media TV

PAVLE ZELIĆ IZ AGENCIJE ZA LEKOVE: Uzorci Sputnjik vakcine već stigli, za Fajzer proučavamo dokumentaciju (KURIR TELEVIZIJA)

Pavle Zelić iz Agencije za lekove bio je gost Usijanja dana na Kurir televiziji.

MITROPOLIT HRIZOSTOM POZITIVAN NA KORONU: Vladika odmah prebačen u Kliničko-bolnički centar Dragiša Mišović!

Mitropolit Hrizostom večeras je primljen u kovid bolnicu, saopštila je SPC.

foto: Covid19.rs Printscreen, Shutterstock

CRNI KORONA NIZ SE NE PREKIDA: 69 preminulih NAJVIŠE DO SADA, novozaraženih 7.782, evo kakvo je stanje po gradovima

U Srbiji je u poslednjih 24 sata testirano 22.497, a od toga je registrovano 7.782 novozaraženih. Nažalost preminulo je 69 ljudi, a na respiratorima je 270 pacijenata.

PISMO KOJE JE DIRNULO LEKARE I SESTRE: Pacijent po izlasku iz bolnice uradio OVO i osoblju dao dodatnu snagu za borbu s koronom

Jasno je da od medicinskih radnika evo već devet meseci nema većih heroja. A kako izdržavaju maske, skafandere, borbu za život pacijenata, retko se zapitamo. Možda smo upravo dobili jedan od odgovora na ovo pitanje.

STIŽU PARE: Još jedan minimalac za ugostitelje i turističke radnike, a PENZIONERIMA 5.000 DINARA isplaćuju do 19. decembra

Vlada Srbije izdvojila je danas 1.980.000.000 dinara kao meru podrške opstanku i razvoju turističke i ugostiteljske privrede.

foto: Shutterstock

VEĆI TROŠAK ZA STANOVE I GARAŽE: Stiglo zvanično objašnjenje o povećanju poreza na imovinu NEKO ĆE PLAĆATI I MANJE

Sledeće godine u Beogradu neće biti značajnijeg povećanja poreza na imovinu, pri čemu će određene kategorije dobiti i manji porez nego ove godine s ozbirom na smanjenje prosečnih cena kvadrata, kaže gradska sekretarka za javne prihode Violeta Nićiforović.

POSKUPLJUJE I VODA: Evo koliko će prosečnom domaćinstvu biti uvećan račun za januar

Cena za isporučenu vodu i odvođenje otpadnih voda za sve kategorije potrošača u Beogradu biće povećana za pet odsto od 1. januara 2021. godine.

SADA JE I ZVANIČNO: Školska godina u Srbiji biće produžena za sve đake! KORONA TOTALNO PROMENILA KALENDAR NASTAVE

Školska godina u osnovnim i srednjim školama u Srbiji biće produžena za nekoliko dana.

foto: Rina.rs

PREMINUO OSNIVAČ SABORA TRUBAČA U GUČI: Njegovo ime će zauvek ostati upamćeno u ISTORIJI Dragačeva

Čuveni Dragačevac, Nikola Nika Stojić, pokretač Sabora trubača u Guči i priznati profesor, preminuo je danas, 12. decembra u 90. godini života.

JEZIVO! EKSPLOZIJA RAZNELA NEDELJKA: Nesrećnog radnika detonacija je odbacila nekoliko metara i OTKINULA MU GLAVU I RAME (FOTO)

Nedeljko T. (65), radnik firme "Ening energetika", poginuo je, dok je njegov kolega Zoran P. (66) teško povređen u eksploziji boce CO2, koja je u petak oko 9.45 pukla na parkingu zgrade Radio-televizije Srbije u Aberdarevoj ulici u Beogradu.

UŽASNA NESREĆA KOD SREMSKE MITROVICE: Radnika (30) ubila struja na trafostanici

Radnika starog oko 30 godina ubila je struja u Martincima kod Sremske Mitrovice. Radnik je u trenutku stravične nesreće radio na trafostanici.

UHAPŠENI JEDVA PUNOLETNI RAZBOJNICI: Maskirani uz pretnju pištoljem oteli novac prodavačici u Begeču

J. B. (19) i N. L. (20) iz okoline Novog Sada uhapšeni su zbog sumnje da su u četvrtak maskirani, uz pretnju pištoljem, oduzeli novac od radnice jedne prodavnice u Begeču.

KRIVOKAPIĆ O PRVOM ZADATKU NOVE VLADE CRNE GORE: Izmenićemo Zakon o slobodi veroispovesti

Novi premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, nakon završetka sednice Skupštine, zahvalio je na, kako je naveo, permanentnoj podršci.

VEZDA UŠLA U TOP 50! Bod protiv Hofenhajma vredi VIŠESTRUKO: Veliki uspeh srpskog šampiona! FOTO

Crvena zvezda je remijem protiv Hofenhajma izborila evropsko proleće, ali to nije jedina dobit iz ovog meča. Pored nezanemarljive finansijske zarade Zvezda je dodatno uvećala klupski koeficijent, koji sada iznosi 29.500, pa su crveno-beli skočili na 50. mesto na evropskoj rang listi klubova, što joj je najbolji plasman od kada traje ovakav način bodovanja.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track