Najnovije vesti

ZAKON JASAN

MIKI ALEKSIĆU PRETI DOŽIVOTNA ROBIJA? Advokat pojasnio u kom slučaju mu sleduje najteža kazna (KURIR TELEVIZIJA)

Vesti

Advokat Nebojša Perović u emisji „Redakcija“ na Kurir televiziji govorio je o slučaju profesora glume Mike Aleksića, koga su učenice optužile za seksualno zlostavljanje.

On je naveo da će ovo biti težak proces, posebno što se nalazi pod budnim okom javnosti.

-Pritisak javnosti je ogroman – naveo je advokat i dodao:

-Ovo delo, silovanje, obljuba više je prisutno između lica koja se znaju. Često dolazi između ljudi koji se znaju od ranije, sarađuju... U jednom trenutku gde postoji taj bliski odnos, gde se dvoje mogu odvojiti i dođe do čega dođe. Žrtva ima jedan izuzetno težak položaj, ovo je prvi put da je neko javno istupio i rekao šta mu se deslio. Mislim da će to dati hrabrsoti mnogima da istupe, a sa druge strane stvara se i mogućnost za zloupotrebu sa jedne strane, a sa druge strane da se mora voditi računa da se poštuje sudska pretpostavka nevinosti.

-Ja sam pročitao u nekom od medija jutros da se spominje i dete od 10 do 13 godina, to mu može doneti i doživotni zatvor. U drugim situacijama za slučaj silovanja sleduje od 5 do 10 godina zatvora. Međuti, ukoliko sud bude našao da je veći broj silovanja sledi maksimalna kazna od 20 godina zatvora.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...