50 mališana završilo Višnjinu školu jahanja

Rekorderka

50 mališana završilo Višnjinu školu jahanja

Beograd -
Visoka temperatura od čak 38 stepeni na Carevoj Ćupriji nije bila prepreka da se u nedelju pojavi veliki broj polaznika ove škole, a procenjuje se da da ih je bilo više od 50

BEOGRAD - Interesovanje osnovaca i srednjoškolaca za konjički sport u Beogradu po prvi put prevazišao je sva očekivanja instruktora i volontera letnje škole jahanja koja se organizuje na beogradskom Hipodromu.

Plivanje i konjički sport su ono što mlađe sugrađane interesuje za vreme letnjeg raspusta, pa i visoka temperatura od čak 38 stepeni na Carevoj Ćupriji nije bila prepreka da se u nedelju pojavi veliki broj polaznika ove škole, a procenjuje se da da ih je bilo više od 50.

- Ovo je četvrta godina kako se održava letnja škola jahanja, pored koje postoji i zimska škola. Većina polaznika su učenici četvrtog i petog razreda među kojima vlada veliko interesovanje za konjički sport. Iako se dvonedeljna škola uskoro završava, roditelji i dalje prijavljuju svoju decu, aspiskovi za nove polaznike se svakodnevno uvećavaju. Osnovna obuka u letnjoj školi obuhvata obuku u jahanju, konjičke veštine, kas, pokrete, upoznaju život i rad na hipodromu, brigu, hranjenje i život konja, kaže Višnja Andrić trener konjičkog sporta i instruktor terapijskog jahanja, koja se konjičkim sporotm bavila 10 godina, a kao instruktorka pet godina.

Prema njenim rečima razlog ovakvog velikog interesovanja beogradskih učenika za konjički sport leži u tome da mnogi nikada nisu imali prilike da upoznaju konjički sport, život i rad na hipodromu, a svakako jedan od razloga je i da je to veoma skup sport, pa se tako u Beogradu individualni časovi kreću od 10 evra pa naviše, a briga o konju se kreće od 200 evra na mesečnom nivou.

- Letnja škola jahanja je besplatna a organizuje se uz pomoć JP Hipodrom Beograd i Gradskog sekretarijata za sport koji pomaže u troškovima oko brige, smeštaja i hranjenja konja. Osim letnje posotji i zimska škola čiji polaznici pomažu instrukotrima kao volonteri jer prednost imaju deca koja po prvi put žele da se upoznaju sa jahanjem i konjima, ističe instruktorka Višnja Andrić.

Osim letnje i zimske škole za osnovce i srednjoškolce na Hipodromu je organizovana obuka u jahanju za decu sa posebnim potrebama koja počinje 1.maja a završava se 30. avgusta. Obuka uključuje jahanje i rekeraciju osoba sa invaliditeom i održava se jedanput nedeljno u tri grupe. Za ovu grupu se prave individualni planovi, a škola broji 40 polaznika.

Škola se odvija uz saradnju i pomoć Sportskog saveza osoba sa invaliditetom grada Beograda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track